Vali Cengiz, Olukbaşı İlköğretim Okulu ve Mahkeme kararı ile evleri yıkılan Yeniköy halkını da ziyaret ederek evleri yıkılan vatandaşların Orman İşleri ile ilgili sorunlarının giderilmesi yönünde çalışma başlatılmasını istedi.
Yeşilkent Köyünde başlatılan kilitparke döşenmesi işinide yerinde inceleyen Vali Dr.Ahmet Cengiz bu hizmeti köylerimize sunan yetkililere teşekkür etti.
Geçtiğimiz günlerde inşaatı tamamlanan ve ilk defa bu yıl açılan İlçemiz Ortaöğretim Öğrenci Yurdunu da yerinde denetledi. Yurdun eksikleri ile ilgili ihtiyaç tespitide yapıldı. Yurtla ilgili eksiklerin bir an önce giderilmesi ile ilgili İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Karadeli ve Okul Müdürü Sefer Bahadır’a talimatlar verdi.

Cengiz daha sonra İlçenin 75.Yıl Cumhuriyet Yatılı Okulu Müdürlüğünü ziyaret etti. Okul Müdürü Ergün Kaynar’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Okul bahçesine yapılacak olan 2011 yılı yatırımı 300 kişilik kapalı spor salonu proje çalışmaları ve yer tespiti için önerilerde bulunarak Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine çalışmaların hızlandırılması ve değerlendirilmesi için talimat verdi.

İlçenin yerel siyasileri İl Jandarma Alay Komutanından şehir içinde kalan İlçe Jandarma Komutanlığının İlçenin uygun bir yerine taşınması konusunda talepte bulundular ve yetkililer bu konuda çalışma yapılacağını belirttiler. AK parti İlçe Başkanı Yılmaz Şahin’de kendilerine teşekkür etti.

Vali daha sonra Belediye Başkanı Ali Dalkılıç’a Yavuz Selim Camii ve o bölgenin çevre düzenlemesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

İlçe de yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Dr. Ahmet Cengiz geçmişte planlanan yatırımların hızla tamamlanması konusunda gerekli talimatları vererek çalışmaların bitirilmesini istedi.

Cengiz akşam saatlerinde AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Şahin ,İl Encümenleri ve daire amirlerince İlçeden uğurlandı.










Editör: Vitrin Haber