Vali Cengiz mesajında 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin ülkemiz tarafından 6 Nisan 1949’da onaylandığını hatırlattı.
 Cengiz; “Bu düzenlemenin, insan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi, bu konuda tüm dünyada insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması açısından anlam ve öneminin dünya kamuoyunca paylaşılması amacıyla 10 Aralık, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. 
İnsan hakları, insan olmamızın ve onurumuzun doğal bir sonucudur. Herkes, ırk, renk, cins, dil, din, inanç ya da siyasi görüş, köken gibi farklılıklar nedeniyle ayrıma uğramadan insan haklarından eşit yararlanmalıdır. Her birey kendisini geliştirebilmeli, onurlu bir yaşam sürmeli, hayatını sağlıklı, güvenli bir ortamda sürdürmelidir. Ülkemizde insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adımlar atmıştır. Bu kapsamda; İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere Türkiye İnsan Hakları Kurumu’nun kurulması ile teşkilat, görev ve yetkilerine ilişkin esasları düzenleyen 6332 Sayılı Kanun 30.06.2012 tarihi ve 28339 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. İlimizde de Valiliğimiz, kamu hizmetlerinde insan odaklılığa ayrı bir önem vermekte, kurum ve kuruluşlarımızın insan haklarına saygılı davranmasında hassasiyetlerini her zaman ön planda tutmaktadır. 
Bu düşüncelerle herkesin empati yaparak insan haklarına saygı göstereceği inancıyla, tüm vatandaşlarımızın İnsan Hakları Gününü kutlar, esenlikler dilerim” dedi.


Editör: Vitrin Haber