Sinop usta öğreticiler derneği üyeleri, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. 

Düzenlenen kahvaltı programında konuşan Sinop Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Seda Karaaslan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. 

Karaaslan; “Bildiğiniz gibi Sinop usta öğreticiler derneği 2017 yılında halk eğitim kadrosuz usta öğreticilerince kurulan henüz çok yeni ama çok üretken ve girişken bir dernek. Derneğimiz yaptığı etkinlikler ve projelerle adını kısa zamanda duyurmuştur. Derneğin en önemli kuruluş amacı hangi sektör ve branştan olursa olsun usta öğreticileri bir çatı altında bir araya getirerek yardımlaşma ve dayanışma sağlamaktır. Bu manada Sinop'ta yepyeni bir sanat kazandırarak İçişleri bakanlığına bir proje sunduk ve bu projemiz kabul edildi. Girişimciliğin ve istihdamın desteklenmesi projesi ile özellikle ev hanımlarına ve engelli bireylerimize öncelik vermek üzere alevde cam boncuk kursları düzenlenmektedir. Ayrıca dernek bünyesinde resim atölyesi keten dokuma atölyesi mutfak atölyesi mevcut olup bu alanlarla ilgili kurslar da düzenlenmektedir. Bizler de bugün usta öğreticiler olarak bu anlamlı günde bir araya gelmek istedik. Sinop ve ilçelerimizde bulunan bütün usta öğreticileri derneğimize bekliyoruz. Bu vesileyle başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere usta öğretici arkadaşlarımın ve tüm meslektaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyoruz” dedi. 
Kahvaltı programı üyelerin hatıra fotoğraf çekimi ile son buldu. 
Editör: Vitrin Haber