3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sinop Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri tarafından yapılan el emeği ürünler görücüye çıktı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelli çocuklarca hazırlanan el sanatları sergisi açılışı Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Tosun tarafından yapıldı. Açılış sonrasında engelli öğrenciler ile birlikte Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yer alan sergiyi gezen protokol üyeleri engelli öğrenciler tarafından yapılan el emeği ürünler karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. Engelli öğrencilerin ürettiği başarılı çalışmalardan büyük gurur duyduğunu söyleyen Vali Dr. Ahmet Cengiz, “Engelli vatandaşlarımıza fırsat ve imkan verildiği takdirde ne kadar başarılı olabileceklerini bu gün hep birlikte bir kez daha görmüş olduk. Tabi bu başarıda büyük katkıları bulunan, büyük bir özveri ile çalışan, bu engelli kardeşlerimize eğitim veren eğitmenlerimizi ve tüm merkez çalışanlarımızı da tebrik etmemiz gerekiyor” dedi. Merkezde eğitim gören engelli öğrencilerin sıcak ve samimi yaklaşımlarının kendilerini çok mutlu ettiğini ve duygulandırdığını ifade eden AK Parti Milletvekili Mehmet Ersoy; “Çoğumuzun kaybettiği samimiyet ve içtenlik duygusunu bu gün burada engelli kardeşlerimiz bizlere hissettirdi. Kendimizi adeta bir aile sohbetinin, bir aile ziyaretinin içerisinde bulduk. Buda bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ben böylesi güzel bir ortamı hazırlayan merkez çalışanlarımıza, eğitmenlerimize ve elbette bizlere bu güzel duyguları yaşatan engelli kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Gezilen sergi sonrasında protokol üyeleri engelli gençlerle birlikte bir süre sohbet etti. Program yapılan ikramlarla son buldu.

Editör: Gülay Yıldırım Kavak