2014 yılından itibaren Sinop İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Sinop Toplum Ruh Sağlığı Merkezinden aktif olarak hizmet alan 306 danışanın, var olan yetilerinin geliştirilmesi, kaybedilen yetilerin yeniden kazandırılması amacıyla planlanan ve uygulanan rehabilitasyon ve sosyalleşme süreçlerinde, üniversitede görevli öğretim elemanları ile yüksek okul ve fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin desteğiyle sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler yoluyla danışanlara katkı sağlamak amacıyla Sinop İl Sağlık Müdürlüğü ile Sinop Üniversitesi Rektörlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan Protokol kapsamında Sinop Üniversitesi öğretim elemanlarının ve üniversite bünyesinde mesleki öğrenim gören öğrencilerin Sinop Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezinde yapılacak çeşitli faaliyetlerde aktif görev almaları hedeflenmekte.
Sinop Üniversitesi Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza törenine, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Arzu Eser ve Psikolog Özge Erdal katıldı.


Ayrıca üniversite öğrencilerinin mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmek amacıyla uygulamalı derslerini ve yaz stajlarını Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık kuruluşlarında yapabilmeleri de sağlanacak.

Sinop Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında sağlık çalışmaları ve sağlık alanında yapılacak işbirliğinin genişletilmesi konuları da protokolde yer aldı.
Hazırlanan işbirliği protokolü, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Sinop İl Sağlık  Müdürü Dr. Mehmet Erşan tarafından imza altına alındı.


   
 

Editör: Vitrin Haber