Sinop Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Şule Erşan danışmanlığında gerçekleşen projede öğrenciler okul bahçelerindeki oyun alanlarını zenginleştirme ve Doğayı Korumaya yönelik Atık Yağlara ilişkin toplumsal farkındalık oluşturmaya çalıştılar. “Koş Atla Zıpla Yeter ki Durma Oyna!”  projesinde günümüzde çocukların açık havada geçirdikleri zamanın kısıtlı olduğu bu zamanların en etkili şekilde kullanabilmesi için uygun ortamların oluşturulmasının önemine dikkat çekildi.

Proje ekibi tarafından tasarlanan oyun parkurlarının her birinde çocukların yeni ve farklı  oyunlar üretebilmelerine imkan verildi.
Proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Şule Erşan projenin amacının çocukları açık alana davet etmek, okul bahçelerindeki hareket alanlarını eğlenceli hale getirerek yaratıcılık ve hayal güçlerini geliştirmek olduğunu belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Şule Erşan özellikle son yıllarda ön plana çıkan kodlama becerisine temel oluşturacak kurgulama, planlama, karar verme ve harekete geçme becerilerinin küçük çocuklarda ancak oyun yoluyla gelişebileceğini belirtti.
Proje kapsamında Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Atatürk İlkokulu, İstiklal İlkokulu bahçelerinde çalışmalar yapılarak okul bahçelerinin çocuklar tarafından daha işlevsel kullanılmasına, çocukların açık alanda daha çok eğlenerek amaçlı hareket etmesine katkı sağlandı. 

Malzeme desteği Sinop İl Özel İdaresi tarafından sağlanan bu Çalışmalar Okul müdürleri ve öğretmenler tarafından memnuniyetle karşılanırken çocuklarda da büyük bir heyecan yarattı.
“Döküp Kurtuldum Sanma, Yeraltı Sularını Karartma” isimli doğayı korumaya yönelik Atık Yağlara ilişkin  farkındalık projesinde ise Üniversite Öğrencileri Sinop Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Sinop Belediyesi ile işbirliği halinde afiş tasarlayarak  Afişlerin okullar, restoranlar ve duraklara asılmasını sağladılar.

Proje Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Şule Erşan yapılan her iki projenin de  öğrencilere Toplumsal sorumluluk bilincini kazandırmanın yanı sıra  kurumlarla işbirliği halinde çalışma becerisinin gelişimine büyük katkı sağladığını belirtti. Projenin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan "Okul Dışarıda Günü" ve "Dünya Oyun Oynama Günü" etkinliklerinin hayata geçirildiği günlere denk gelmesi de projeye ayrı bir anlam kattı.

Editör: Vitrin Haber