Rektörlük Makamında gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza törenine; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Kamil Demirci, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erkal Arslanoğlu, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Namık Sucu, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Ömür Bilsay Kul, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Konukçu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Ramazan Yılmaz, Şükrü Özgenç, Murat Altun, Süleyman Erdal ve Gökhan Kayaçal katıldı.

ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDE ‘GENÇ OFİS’ AÇILACAK
Eğitim ile sportif faaliyetleri bir araya getirecek çalışmaların yapılması konularında mutabakata varılan protokolle; öğrencilerin almış oldukları eğitimle birlikte kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla Sinop Üniversitesi yerleşkesinde atölye ve kulüp çalışmalarının yapılacağı “Genç Ofis” açılacak.

Genç Ofis, Sinop Üniversitesi gençlerinin gönüllülük faaliyetlerini hayata geçirmelerinin yanı sıra, onlara kariyer planlamaları noktasında da fırsatlar sunacak. Toplumda sosyal sorumluluğun sağlanmasına yönelik projelerin üretileceği Genç Ofis, Sinop Üniversitesi gençlerinin kişisel gelişimine de katkı sağlayacak.

Sinop Üniversitesi ile Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, protokol kapsamında ortak sosyal sorumluluk projeleri de hazırlayacak.


Sinop Üniversitesi ile Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında pek çok yeni iş birliğinin yer aldığı protokol, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ile Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş tarafından imza altına alındı.
Sinop Üniversitesi (SNÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın imza töreninde yaptığı açıklamada, Sinop Üniversitesi olarak bilim, sanat ve kültürel çalışmaların yanında gençlik ve spor çalışmalarına da ağırlık verdiklerini belirterek, hayata geçirilen iş birliği protokolüyle birlikte öğrencilerimizin sportif, kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sunmaya çalışacaklarını belirtti.

Yapılan ikili görüşmede, Sinop’ta kültür, sanat, spor ve eğitim alanlarında ihtiyaç duyulan hizmetlere gençlerimizin daha kolay ulaşması ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyen gençlere olanaklar sunulmasının gerekliliği üzerinde duruldu. Protokolde ayrıca Sinop Üniversitesi eğitim-öğretim politikasının, öğrencilerin sportif ve kültürel faaliyetlere katılımı teşviki ile bütüncül bir açıdan sürdürüleceği vurgulandı.

Editör: Vitrin Haber