Sinop THY satış müdürü Y.Gürdal Yılmaz’ın daveti ile THY genel müdürlüğü Basın Müşaviri Ali Genç’in organizasyonunda Sinop’a gelen Ulusal Basın İnfo Grubu Programı düzenlendi.

29 Temmuz sabahı başlayan program ve iki gün sürecek olan programa Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, SKYLİFE dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Mert Kaya, Businessweek Yayın Danışmanı Ruhi Sanyer, Hürriyet’ten Tolga Özbek, TRT’den Levent Nacar, Milliyet’ten Fisun Yalçınkaya katıldı.
 İlk gün programı dahilinde Tarihi Cezaevi, Kaleyazısı kazısı, Etnoğrafya ve Arkeoloji müzeleri, Balatlar yapı kompleksi son olarak ta Paşa Tabyalarını ziyaret ettiler. İkinci gün programında ise Erfelek Tatlıca Şelaleri, Akliman ve Hamsilos’u ziyaret edecekler. Ziyaretler sırasında özellikle yöresel yemekleri de tatmaya çalışan gruba öğle yemeğinde Sinop mantısı, akşam yemeğinde de balık çeşitlerinden oluşan bir mönü sunuldu. Grubun akşam yemeğine katılan Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, basın mensuplarıyla Sinop’ta turizm sezonunun uzatılması, turist profili ve turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi konusunda sohbet etti ve bu konuda katılımcıların tecrübelerinden kaynaklı tavsiyelerini aldı. Vali Çetinkaya “ 200 bin nüfuslu bir il olarak yılda 1 milyon turistin ilimizi ziyaret etmesi, ilimiz için çok güzel bir olay ve çok memnuniyet verici. Ancak Sinop’a gelen bu bir milyonluk turist genelde üç aylık yaz sezonunu tercih ettikleri için şehir üzerinde çok büyük bir baskıya sebebiyet vermekte. İlimizin turizm geçmişi çok eskiye dayanmadığı ve son 3-5 yıllık bir süreci kapsadığı için şehrin turizm altyapısı da böyle kısa bir sezon da bu kadar yoğun ziyaretçiyi kaldırabilecek durumda değil. Dolayısıyla turizm altyapımızın hızla geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu alt yapı geliştirme çalışmalarının bir kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığı eliyle yapılması gerekirken bir kısmının da yerel yatırımcı ve müteşebbisler tarafından yürütülmesi gerekmektedir. Her iki kesim için de Sinop’ta turizm sezonunun uzatılması, turist profili ve turizm faaliyeti çeşitliliğinin arttırılması büyük önem taşımaktadır. Bu yönde kazanılacak bir ivme ileriye dönük adımların atılmasında hem Bakanlığımızı hem de yerel girişimcilerimizi cesaretlendirecek ve motive edeceğini dile getiren Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya bu anlamda özellikle bu mevsimde gerçekleştirilen bir info programı, ilimiz açısından çok büyük önem taşımaktadır. Çünkü turizm sezonunun uzatılması anlamında Sinop’un 2-3 aylık yaz turizmine ilk etapta en güzel mevsimi olan sonbahardan birkaç ayın eklenmesi ilimize turizm açısından çok büyük katkı yapacaktır. İlimizden ayrıldıktan sonra, sonbahar mevsimi kapımıza gelmişken Sinop’un sonbaharını, avlanma sezonunun başlaması hasebiyle balıkçılığını, tarihini, doğasını işleyen tanıtımınızın ilimiz açısından çok olumlu yansımaları olacağını düşünüyorum” diyerek tüm basın mensuplarına info programına katılımlarından dolayı teşekkür ederek, ilimizden güzel izlenimlerle ayrılmaları temennisinde bulundu.
Vali Çetinkaya ile Doğan Haber Ajansı, Genel Müdürü Uğur cebeci Hürriyet TV’de yayınlanan KOKPİT programı için de özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Editör: Vitrin Haber