Kültür Merkezinde, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Bülent Küçük'ün konuşmasının ardından "Çanakkale Destanı" konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti. 

Ortaöğretim Teşkilatı Mensupları tarafından gerçekleştirilen oratoryonun da ardından sahneye Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu çıktı ve Çanakkale Destanı'nın öncesini, sonrasını ve günümüze ışık tutan sonuçlarını anlattı. 
Kocaoğlu; "İstanbul ve Çanakkale'nin 1. Dünya Savaşı boyunca kilit bir role sahip olduğu çok açıktır. Ancak bu rol, sadece savaş esnasında ortaya çıkmış değildir. Anadolu topraklarına, Ortadoğu’ya ve bilhassa İstanbul'a karşı olan derin zaafları, savaş esnasında itilaf güçlerinin gözlerini bizzat Anadolu’ya, bizzat Türk milletine çevirdi. Sevgili gençler, sanmayın ki batı emperyalizmi bu sevdasından vazgeçti. Hayır ! Yeni Zelanda'da ki vahim terör saldırısında da görüldüğü üzere, Türk düşmanlığı hala emperyalistlerin damarlarında akıyor. Bu da bizi, kendimizi her zamankinden daha iyi hazırlamak, yetiştirmek zorunda bırakıyor. Çanakkale, tüm dünyaya bir mesaj verdiği gibi bize de önemli bir mesaj veriyor. İnanç ve cesaretin vücut bulduğu bu aziz milleti mağlup etmek o kadar da kolay değildir. Kıymetli gençler, inancımızı ve cesaretimizi daima korumakla birlikte, çalışmaktan da hiç vazgeçmeyin. Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızda ki asil kanda mevcuttur" diye konuştu. 

Kocaoğlu, tecrübeleriyle ve engin bilgisiyle gençleri aydınlattı. 
Program, Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Bülent Küçük'ün, Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu'na plaket takdimi ve Ortaöğretim Teşkilat Başkanı Alparslan Yıldırım'ın, Ortaöğretim Teşkilatı adına, İl Başkanı Bülent Küçük'e hediyelerini verilmesiyle son buldu. 

Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak