Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanlığı, MHP Kurucu Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Alparslan Türkeş'i vefatının 20.Yılında unutmadı.

Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanlığı organizesinde Alparslan Türkeş anısına mevlit programı düzenlendi. Sinop Alaaddin Camisinde düzenlenen programda camiyi dolduran vatandaşlar ve ülkücüler okunan mevlit sonrasında yapılan dualara hep birlikte amin dedi. Mevlit programı sonrasında bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanı Emre Karagülle, Başbuğ Alparslan Türkeş’i rahmetle andıklarını belirtti.

Karagülle; “Necip Türk Milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olan cennet mekân Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebedi âleme intikalinin 20. yıl dönümünde O’nun fikirlerinin ne kadar değerli olduğunu bugünlerde çok daha iyi anlıyoruz. Öngörü ve uzak görüşlülüğünü geniş vizyonuyla birleştiren Başbuğ Alparslan Türkeş’in devlet ve siyaset hayatında benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi üstün değerleriyle her zaman millete mal olmuş tarihi bir şahsiyettir. Merhum Alparslan Türkeş, hayatı boyunca verdiği mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk Milleti’ne ve Türk Dünyası’na hizmet etmiş; Devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için her türlü fedakârlığa göğüs germiş bir Devlet adamıdır. O sadece bir siyaset adamı değil, gerçek bir vatan sevdalısı, Türk Milleti ve Türk Devleti’ne olan bağlılığı ile Türk siyasetinde yeri zor doldurulacak büyük bir devlet adamıdır. Ömrünü milletine hizmet ve Türk Dünyası’nın birlik beraberliği mücadelesiyle geçiren Milliyetçi Hareket’in kurucu başkanı ve eski başbakan yardımcısı Alparslan Türkeş’i vefatının 20. ölüm yıl dönümünde özlemle, saygıyla anıyoruz” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber