Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 12'nci Başkanlar Kurulu Toplantısı, 8 federasyon ve buna bağlı 83 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla Tokat'ta yapıldı. 
Tokat Gazeteciler, Televizyoncular Radyocular Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya 81 ilde faaliyet gösteren 120 gazeteci katıldı. 
Tokat Gazeteciler, Televizyoncular ve Radyocular Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen büyük gala yemeği ile başlayan programda gazeteciler ve il protokolü bir araya geldi. 
Düzenlenen galaya; Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve gazeteciler katıldı.

İlk olarak şehir dışından gelen gazetecilere Tokat ilinin tanıtımının yapıldığı gala gecesinde bir konuşma yapan Tokat Gazeteciler, Televizyoncular ve Radyocular Derneği Başkanı İhsan Uluözlü, ülke genelinden kente gelen gazetecilerin memleketlerine döndüklerinde Tokat ile ilgili sahip oldukları yayın organlarında kentle ilgili düşüncelerini paylaşmalarını istedi.

Uluözlü,"Yapmış olduğumuz bu programı büyük bir sorumluluk gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz ki burada düzenlenecek olan Başkanlar Kurulu Toplantısı, aynı zamanda sizlerin memleketlerine taşıyacağı Tokat hatıralarıyla da dolu olacak. Sizlerle birlikte bu süreçte güzel anılarla dolu bir program geçirmeyi hedefliyoruz. Böylece sizler de bu güzel anıları memleketlerinize döndüğünüzde kaleme alarak paylaşma ihtiyacı hissedeceksiniz. Şehrimize tekrardan hoş geldiniz diyor, bizlere sağlayacağınız katkılardan ötürü sizlere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise 15 Temmuz'un seneyi devriyesinde gerçekleştirdikleri bu toplantının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Darbenin gerçekleşmesi sonrasında ilk resmi basın açıklamasının ve demokrasiye bağlılığın deklare edildiği metnin Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından yapıldığına dikkat çeken Başkan Kolaylı, Türkiye’ye bu hain saldırının gerçek yüzünü anlatan ilk sivil toplum örgütünün de kendi konfederasyonları olduğunu hatırlattı. 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da kentte ağırlanan misafirlere güzel bir şehre geldikleri vurgusunu yaparak, "Tokat insanı mütevazi, doğası yumuşak, şirin ve güzel bir şehirdir" diye konuştu.
Tokat Valisi Ömer Toraman 12'ncisi Tokat'ta düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantılarının değişik illerde yapılıyor olmasının memnuniyet verici bir düşünce olduğuna vurgu yaparak, düzenlenen galadan övgüyle bahsetti.
Gala sonrasında programa sponsorluk yapan protokole teşekkür plaketi verildi.

TOPLANTI SONUÇ BİLDİRGESİNDE 15 TEMMUZ YER ALDI
Tokat Gazeteciler, Televizyoncular Radyocular Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıdan sonra açıklanan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 12'nci Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesinde, yıldönümünde olunan 15 Temmuz'a da değinildi. 

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı 20 bini aşkın basın mensubunu temsilen Türkiye'nin dört bir yanından Tokat’a gelen temsilcilerin darbeye ve darbecilere karşı bir yapıda olduğunu belirterek, "Demokrasi adına Türk halkı ve Türk medyası 15 Temmuz 2016 gecesi önemli bir sınav vermişti ve demokrasiye desteğimizin onurunu yaşıyoruz. Medyamız darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiş, darbenin önlenmesinde çok önemli rol oynamıştı. Darbe girişiminin birinci yıl dönümünde milletimize bir kez daha geçmiş olsun derken, darbe girişimini ve terörü lanetliyor, başta basın şehidimiz olmak üzere bu hain girişimde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.

15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 12'nci Başkanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ve ülke genelinden toplantıya katılan gazeteciler, Tokat Valisi Ömer Toraman ile birlikte ilde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinliklerine katıldı.
 
Editör: Vitrin Haber