Uluslararası Hak Arama Derneği (UHAD) Almanya Başkanı ve Sinoplu gurbetçi Şirvan Ünal, Avrupa'da yaşayan Türklerin kendi ülkelerinde adete cezalandırıldığını belirterek, mavi kartlıların borçlanma sorunu başta olmak üzere gurbetçilerin bir çok surunla baş başa bırakıldığını kaydetti.

Vitrinhaber'e konuşan UHAD Almanya Başkanı Ünal, gurbetçilerin sorunlarını 15 maddede özetledi. "Bize üvey evlat muamelesi yapılıyor" diyen Şirvan Ünal, Avrupa’ya gönderilen vatandaşların hiçbir dini, hukuki ve sosyal hakları garanti altına alınmadan gönderildiğini dile getirdi.

Ünal açıklamasını şöyle sürdürdü: "Vatanı için kendi menfaatlerinden vazgeçebilen fedakar ve cefakar Avrupalı Türklere üvey evlat muamelesi yapılıyor. Avrupa’ya gönderilen vatandaşların hiçbir dini, hukuki ve sosyal hakları garanti altına alınmadan gönderildi.  Avrupalı Türklere 1980 yıllarında, bulunduğunuz ülkenin vatandaşlığını alın, lobi oluşturun, siyasete girin ve Türkiye’de hiçbir hak mahrumiyeti yaşamayacaksınız denildi. 1990 yıllarında tekrar vatandaşlık alın sadece 3 hak dışında tüm haklarınız korunacak dendi. Ne zaman emeklilik konusu gündeme geldi, Mavi Kart sahiplerinin çalıştıkları seneleri Türk olarak sayılmadı. Mavi Kart sahipleri devletinin sözüne güvenerek, vatandaşlık değiştirdi, ama devlet tarafından mağdur edildi.

Doğma büyüme ve nesiller boyu öz ve öz Türk olan bu vatandaşlar, devlet tarafından verilen Mavi Kart  süresince çalışma sürelerini borçlanamıyor ve neden borçlanamıyor?

ÇİFTE VATANDAŞLIK HAKKI GASPEDİLEN SADECE TÜRKLERDİR
SGK’nın vatandaşlık maddesinin yanına 'Bakanlar Kurulu müsaadesi izni ile vatandaşlıktan çıkanlarda borçlanabilir' ifadesini yazmak çok mu zor? Neden bu insanlar cezalandırılıyor? Çifte vatandaşlık hakkının gasp edildiği sadece Türklerdir! Madem öyle, kimlik kartı ile vatandaşlık haklarımız korunamaz mı? Avrupa’nın ve zamanın hükümetlerinin mağdur ettiği bu fedakar millete, bugün devlet neden bu haklarını vermez? Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı kazanımları unutulmamalıdır ki; Avrupalı Türklerin oyları sayesinde bu durum olmuştur! Avrupalı Türklerin anavatanına bağlılığı şüphesiz en üst seviyededir.

Türkiye'nin haklarını ve davasını buralarda her türlü sıkıntılara rağmen bu insanlar savunmaktadır.  Anavatana her sene en az 5 milyar Euro’dan fazla ekonomik katkıda bulunuyorlar. 2023 seçimlerine bu müjde ile gidilmelidir! Mavi Kartlı olan sürelerin borçlanabilir kabul edilmelidir ve SGK’dan sayılmalıdır. Bu insanlara vatandaşlık hakları verilmeli. Mavi Kart sahipleri SGK borçlanması yapabilmeli, Mavi Kartlı olunan sürelerde çalıştığı zamanlar borçlanılabilmeli".

 

Editör: Vitrin Haber