24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde aracına yerleştirilen bomba ile katledilen, kalemini doğrudan, haklıdan yana kullanan araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu 24 Ocak Cuma günü Saat 12:00’da Sinop'ta Uğur Mumcu Meydanında anılacak. Anma programı ardından Saat 14:00'te Halk Eğitim Merkezi'nde Mustafa Balbay tarafından ‘Uğur Mumcu’dan bugüne Türkiye’ konulu konferans düzenlenecek. 

Sinop Belediye Başkanlığı ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti birlikteliği ile düzenlenecek anma töreni ve programına; gazeteci, 24. Dönem İzmir 2. Bölge Milletvekili ve yazar Mustafa Balbay katılım sağlayacak. 

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan anma töreni ve anma programına tüm halkı davet ettiği mesajında; '' 24 Ocak 1993'te yazdığı makaleler ve kitaplarla halkı bilgilendirmek adına çalışan, türlü baskılara ve tehditlere boyun eğmeden kalemini ustalıkla kullanan, demokratik ve laik bir Türkiye idealiyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim ve ilkelerinden ayrılmayan, her eserinde doğrudan ve haklıdan yana olan Uğur Mumcu'yu alçakça bir suikastte kaybettik. Onun dün araştırdığı, üzerine gittiği her konunun bugün dahi geçerliliğini koruduğu ve yarınımızı anlattığı aşikardır. 
Katledilişinin 27. yıl dönümünde Uğur Mumcu'yu saat 12:00'de Uğur Mumcu Meydanı'nda ardından 14:00'te Halk Eğitim Merkezi'nde 24. Dönem İzmir 2. Bölge Milletvekilimiz, gazeteci ve yazar Mustafa Balbay'ın katılımlarıyla anacağız. Programa tüm Sinopluları davet ediyorum'' ifadelerine yer verdi.             
 

Editör: Vitrin Haber