Bu yılki konusunu “Güzel Ahlak” olarak belirleyen Ufkayolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, daha önceki senelerde “Büyük İslam İlmihali, Kur-an-ı Kerim Meali, Kur’ân-ı Kerîm’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi, Riyazu’s Salihin’den  1001 Hadis Seçkisi”ni konu olarak belirlemiş ve son olarak da geçen yıl “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” sloganıyla Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü”nü yarışma konusu yapmıştı.

SİNOP AYAĞI BAZI STK'LARCA YÜRÜTÜLÜYOR

Server Gençlik Kulübü tarafından tüm dünya çapında organize edilen, Sinop'ta ise yerel STK'ların birlikteliğinde yürütülen Ufkayolculuk Bilgi ve Kültür  Yarışmalarında bu yıl da ödül olarak binlerce liralık para ödülü ve onlarca UMRE dağıtılacak. Türkiye geneli derece yapacaklara verilecek ödüllerin yanı sıra Sinop'ta derece yapacak ilk 99 kişi de ayrıca para ile ödüllendirilecek.

UFKAYOLCULUK’TA YENİLİKLER

Geçen senelerden farklı olarak bu sene “ilkokul Kategorisi, Ortaokul Kategorisi ve Lise Kategorisi” olarak toplamda 3 farklı kategoriden yarışmacıların başvurabileceği Ufkayolculuk-7 Bilgi ve Kültür  Yarışmasında ,sınavlar “Online Sınav ve Yazılı Sınav” olmak üzere  iki aşamalı olarak yapılacak.  17 Şubat 2019’ da online olarak  gerçekleştirilecek sınavda, yarışmamıza kaydolan yarışmacılarımızın 17 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yazılı sınava girebilmek için 50 puan barajını aşmaları beklenecek. Online sınava girmeyen veya 50 puan barajını aşamayan yarışmacılar büyük ödüllere ulaşabilmek için yapılacak yazılı sınava girme hakkını kaybedecekler.

20 yaş üzeri “Genç Kategorisi, Yetişkin Kategorisi ve İhtisas Kategorisi” yarışmacılarımıza ise şartnamesi önümüzdeki günlerde duyurulacak olan, farklı bir konseptte yarışmamız yapılacak.

KATEGORİLERE GÖRE YARIŞMA KİTAPLARI

Ufkayolculuk-7 Bilgi ve Kültür  Yarışmasında “Güzel Ahlak” konusu her kategori için hazırlanan farklı kitaplarda işlendi. İlkokul  Kategorisinde: Psikolog Semiha BAHADIR ‘ın yarışmamız için kaleme aldığı “Güzel Ahlak Yolculuğu”adlı kitap; Ortaokul  Kategorisinde:  yine Psikolog Semiha Bahadır'ın yarışma için kaleme aldığı “Erdemler Kampı” adlı kitabı ve Lise Kategorisinde: İmam-ı Gazali’nin “İhya’u Ulumi’d-din” eserinden güzel ahlak konusunun işlendiği bölümlerden oluşan, günümüz Türkçesine uyarlanmış “Güzel Ahlak” adlı eser, yarışma kitabı olarak belirlendi.

Son başvurusu 16 Şubat 2019 tarihinde tamamlanacak olan  Ufkayolculuk-7 Bilgi ve Kültür  Yarışmasına başvuruların yine ufkayolculuk com internet sitesinden yapılacağı duyuruldu. Sinopluların geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de Ufkayolculuk-7 Bilgi ve Kültür Yarışmasına büyük bir katılımı bekleniyor.

Editör: Vitrin Haber