Tüm Sinoplu İşadamları Yardımlaşma Derneği (TÜSİYAD) yönetimi Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ü ziyaret etti. 

TÜSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp beraberindeki Genel Başkanvekili Adil Yıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Koca ve TÜSİYAD Sinop temsilcisi Ramazan Usta ile birlikte Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ü makamında ziyaret etti. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından 2. Kez Sinop Belediye Başkanı olarak seçilen Ergül’e hayırlı olsun dileklerinde bulunan TÜSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Baki Ergül, TÜSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp beraberindekilere teşekkür etti. Yerel seçimlerin ardından belediye olarak çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiklerini ifade eden Baki Ergül, Sinop için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Ergül; “Çok güzel şeyler yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık süreç içerisinde de yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın da bizlere verdiği destekle yarım kalan işlerimizi tamamlayacağız. Çalışmalarımız seçimlerin ardından kaldığı yerden devam ediyor. Güzel Sinop’umuz yapılan çalışmalarla daha da güzelleşiyor” dedi. 

Santrallerin kalbine indik
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Japonya seyahati ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Belediye Başkanı Baki Ergül, Japonya ve Güney Kore’nin dünyanın en gelişmiş bölgeleri arasında yer aldığını söyledi. Ergül; “Seyahatimiz kapsamında Tokyo’ya yakın bir bölgedeki bakımı yapılmış bir santrali gezme fırsatı bulduk. Benim gördüğüm orada 47 santrali bakıma almışlar. Bu bakımı yapılan santrallerden bir tanesini gezdik ve santralin kalbine kadar indik. Orada bize detaylı bilgiler verdiler. Japonya doğal kaynakları zengin olmayan bir ülke olduğu için nükleer enerjiye mecburlar. Biz Japonya’ya gittiğimizde sorular yönelttik. Gelecekte bu santralleri nasıl yapacaksınız diye sorduğumda halkımıza soracağız, eğer onlar istiyorlarsa bu santralleri açacağız istemiyorlarsa kapatılacak dediler. Bende burada dileğimi söyledim. İnşallah Sinop’ta da bu santrali yapmayı düşünenler burada da insanların yaşadığını düşünerek, insanlarla bir fikir alışverişinde bulunurlar dedim. Umarım dilediğimiz gibi olur” şeklinde konuştu. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette TUSİYAD Genel Başkanı Mustafa Özalp, Başkan Ergül’e TÜSİYAD’ın faaliyetlerinin yer aldığı TÜSİYAD Haber gazetesinden verdi. 

Editör: Vitrin Haber