22 Aralık Cumartesi akşamı Akgün –İstanbul Otelinde, İstanbul’da yaşayan Sinoplu iş adamları büyük ilgi gösterdiler. Yoğun katılımın olduğu yemeğe; Ak Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Sinop Valisi Dr.Ahmet Cengiz, Kuzka Genel Sekreteri Doç, Hüseyin Şen ve Tüsiyad Yönetim Kurulu hazır bulundu.

Gecenin amacı ise, Kuzka Sinop iline yapılacak olan yatırımları anlatan sunumu Sinoplu işadamlarına yönelik hibeler ile ilgili gelişmeleri gelen misafirlere anlatıldı. Sinop ilinin 5.bölge olması nedeni ile yapılacak yatırımların Sinop ilini tekrar dizayn edileceğini anlattılar.
Tüsiyad kısa bir süre önce kurulmasına rağmen yaptığı organizasyonlar ile ses getirmeye devam edeceği ışığı verdi.

Gecenin sunuculuğunu Gazeteci-Tv sunucusu Barbaros Baltacı yaptı.
Gecenin ev sahipliğini üstlenen Tüsiyad Genel Başkanı Sayın Mustafa Özalp yaptığı konuşmada, “Biz Dernek olarak Tüm Sinopluları kucaklayan bir anlayışa sahibiz” dedi.
Tüsiyad Genel Başkan Yardımcısı işadamı-Gazeteci Adil Yıldız ise; Sivil toplum örgütlerinin önemini’’ İstanbul’da yaşayan işadamlarının sermaye bütünlüğünün oluşması, doğduğumuz büyüdüğümüz topraklara yatırım yapmamız gerekliliğini anlatan bir konuşma yaptı.

Vali Dr. Ahmet Cengiz ise, Sinop iline yapılan yatırımları tek tek anlatırken, bu davete Mersin ilinden geldiğini bu tip organizasyonlara zaman buldukça devamlı katıldığını, Sinop iline yapılacak tüm yatırımlar için kapılarının ve gönüllerinin açık olduğunu son yıllarda Sinop iline 3 milyon dolar yatırım yapıldığını ifade etti. Gerze –Alaçam karayolunun açıldığını ve Karadeniz yolunun bir parçası olduğunu ifade etti.Artık kara-hava ile sinop iline ulaşmakta bir zorluğun olmadığını heyecan ile anlattı.

Kuzka Genel Sekreteri Doç. Hüseyin Şen ise kürsüye gelerek Kuzka’nın Sinop ile ve bağlı oldukları illeri anlatan bir sunuma eşlik ederek detayları anlattı.  Sinop iline yatırım yapacak işadamlarına da iyi ve doğru projeler tarafımıza geldiği sürece biz Kuzka olarak kredi değil, hibe veriyoruz kabul gören projeler Sinop için dedi. Yanlız Sinop ili için çok az proje geldiğinden de şikâyetçi oldu. 

Gecenin ortalarında da Ak Parti İstanbul Milletvekili Sayın Feyzullah Kıyıklık‘da yemeğe katıldı. Yaptığı konuşmada İstanbul’da yaşayan Sinoplu işadamlarına yatırım yapmak istediklerinde yardımcı olacağını ifade etti.

Editör: Vitrin Haber