Araştırma gemisinin bire bir kopyası, Ülgen Tekne Modelleri tarafından, tamamen ahşap el işçiliğiyle yapılarak Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'a teslim edildi.

Sinoplu ünlü Türk amirali Seydi Ali Reis'in ismini taşıyan araştırma gemisinin maketini rektörlüğün talebi üzerine yaptığını belirten Doğan Ülgen, maketin yaklaşık 3 ayda tamamlandığını söyledi. 60 santimetre uzunluğunda ki maketin tamamen ahşap el işçiliği ile yüzlerce parça kullanılarak yapıldığını belirten Doğan Ülgen, "Maketin yapımına başlamadan önce araştırma teknesinin her bölümünü en ince ayrıntısına kadar inceleyerek fotoğrafladık. Daha sonra titiz bir çalışmayla, yaklaşık 3 aylık bir sürede araştırma teknesinin birebir kopyasını maket olarak tasarladık. Güzel bir çalışma oldu" dedi. 



Araştırma teknesinin maketini teslim alan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'da, Ülgen Tekne Modelleri Sahibi Doğan Ülgen'e teşekkür etti. Bircan; "Doğan bey, araştırma teknemizin hiç bir ayrıntısını kaçırmamış. Gerçekten büyük bir ustalık ve maharetle hazırlanmış bir maket olmuş. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.  

İlk Türk yapımı araştırma gemisi olan ve geçen Eylül ayında denize indirilen araştırma teknesi Seydi Ali Reis , tamamen Sinop Üniversitesi'nde ki çalışanlar ve mühendisler tarafından geliştirilmişti. Üniversitenin bilimsel çalışmalarında kullanılmak üzere yapılan ve 3 milyon 325 bin TL'ye mal olan araştırma gemisi; 22 metre uzunluğunda, 135 groston ağırlığında ve 7,5 metre genişliğinde olup, son teknoloji ile donatılmıştı. 
Editör: Vitrin Haber