Beraberindeki Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü ile birlikte Türkeli Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Yılmaz'a yol çalışmalarının devam ettiğini ancak mevcut yolun yetersiz kaldığını dile getiren Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan ve MHP İlçe Başkanı Murat Yıldırım'ın talebi üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı arayan Bakan İsmet Yılmaz, "Türkeli-Ayancık karayolundaki çalışmaları gördüm yapılıyor, ancak Ulaştırma Bakanı'mıza özel ihtiyacımız var diyorlar. Sadece selam verseniz yeter diyorum." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, telefondan protokol üyelerine seslenerek; “Herkese selamlar iletiyorum buradan. Sevgili bakanım sizlerin bizlere talimatınız ne olursa, Ulaştırma Bakanlığı olarak bizler de yerine getirmek için hazırız” dedi. 

Bakan Yılmaz ise, "Bakanım Allah razı olsun sizden, teşekkür ediyoruz, Allah iki cihanda yüzünüzü ak eylesin." diyerek, telefon konuşmasını sonlandırdı. Bakan Yılmaz, protokol üyelerine yönelerek, "Sevgili Ulaştırma Bakanımız Ahmet bey işini her zaman takip eder, kısa süre içerisinde de isteğinizi yapılır." dedi. AK Parti Türkeli İlçe Başkanı Adem Ünal ise Bakan Yılmaz'a, Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin mevcut binasının yüksekokula tahsisinin yakın zamanda yapılacağını, Sinop Üniversitesi'nin onayından sonra YÖK'ün onayına çıkacağını söyledi. Bakan Yılmaz ise "YÖK aşamasına geldikten sonra Milletvekilimiz Nazım beyle takibini yapıp, YÖK Başkanı ile görüşmeler yaparız" ifadelerini kullandı. Ziyaretin ardından Bakan Yılmaz, Ayancık'taki programına katılmak üzere karayolu ile Türkeli'den ayrıldı.
 
Editör: Vitrin Haber