Türkeli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından fırın işletmecilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyithan Tekin, müdürlük binasındaki toplantıda, fırın işletmecilerini 5996 sayılı Gıda Kanunu ve ilgili gıda mevzuatında uyulması gereken hususlar hakkında bilgilendirdi.

Fırın ve unlu mamul üreten her iş yerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından işletme kayıt belgesi almalarının zorunlu olduğunu bildiren Tekin, özellikle işletmelerin genel hijyen, gıdaların muhafazası, depolanması ve zararlı kontrolü, ambalajlanması, personel hijyeni ve eğitimi konularında dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.
Gıda işletmelerinde çalışan personelin daima su ve sabun ile bir manada dost olmasının gerekli olduğunu vurgulayan Tekin, "Personel hijyeni için personel eğitimi önemlidir. Eğitim almamış her bir çalışan ayrı ayrı aykırılık olarak değerlendirilerek, kişi başı 250 ila bin lira arasında cezai işlem uygulanması öngörülmektedir. Piyasaya arz edilen ekmek kasalarına, ekmek kasalarının da ekmek taşıma araçlarının içine bulaşma riskini engelleyecek biçimde yerleştirilmesi gerekir" dedi.

Gıdanın taşınması için kullanılan araçların bulaşmadan korumak için temiz tutulması, bakımlı bir şekilde ve iyi şartlarda muhafaza edilmesi gerektiğini anlatan Tekin, ürünler satış noktasına getirildiğinde ekmek kasalarının açıkta bırakılmaması gerektiğini kaydetti.
Tekin, gramajın ortalama 250-300 gram arasında olması gerektiği sözlerine ekledi.
AA
Editör: Vitrin Haber