Sinop, Karabük, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Amasya, Çankırı, Çorum, Kastamonu ve Tokat İllerinden toplam 65 yerel medya mensubunun katılımıyla, 06 – 07 Mart 2013 tarihlerinde Safranbolu Zalifre Otel’de yapılan toplantının açılış konuşmalarını, İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı ve Küresel İşler Daire Başkanı Peter Spoor ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir ile Karabük Valisi İzzettin Küçük yaptı. 

Seminerin ilk sunumunu sinevizyon eşliğinde, “Taşımacılık Politikası, Enerji, Trans-Avrupa Ağları ve Çevre Faslı Kapsamındaki Gelişmeler” konularında, Avrupa Birliği Bakanlığı Sektörel Politikalar Başkanı Dr. Erol Saner yaptı. 

Seminerde daha sonra Avrupa Birliği Bakanlığı Müşaviri Safir Özdemir,”Ortaklık Hukuku ve AB’ye Katılım Sürecinde Çeviri Çalışmaları” ile, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK Uluslararası İlişkiler Dairesi Uzmanı Nuran Yardımcı,”Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun Avrupa Birliği Alanındaki Çalışmaları” konularında sinevizyon eşliğinde geniş açıklamalarda bulundu.

Seminerin ilk gününün sonunda Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Koordinatörü Başak İlisulu,”Türkiye-AB Müzakere Süreci, Avrupa Birliği İletişim Stratejisi ve AB’nin Günlük Hayatımıza Etkileri” konularında çeşitli açıklamalarda bulundu ve daha sonra Karabük İli’nde desteklenen Avrupa Birliği Projelerinin sunumu yapıldı. 

Seminerin ikinci gününde, “Türk Yerel Medyasının AB Sürecinde Daha Etkin Rol Alması” konulu bir panel düzenlendi. Panele, AB Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı Koordinatörü Başak İlisulu Başkanlığında, Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Gökçe ve Medya Derneği Üyesi Mehmet Acet ile Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Karaarslan konuşmacı olarak katıldı. 
Seminerin son bölümünde, AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı Halkla İlişkiler Koordinatörü Ali Yurtsever,”AB Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Türk Ulusal Ajansı) Yürüttüğü Çalışmalar ve Sağlanan Destekler” konusunda çeşitli açıklamalarda bulundu ve daha sonra katılımcılara sertifikaları verildi. 
  

Editör: Vitrin Haber