Türk Kızılayı Sinop Şubesi tarafından Şehit ve Gazi Aileleri,  engelli vatandaşlarve aileleri ile muhtarlar onuruna iftar yemeği verildi.

Türk Kızılayı Sinop Şubesi tarafından geçekleştirilen iftar programına: Sinop Valisi Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Türk Kızılay Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, Türk Kızılay Samsun Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Habip Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, şehit ve gazi aileleri, engelli ve aileleri, merkez mahalle ve köy muhtarları, Türk Kızılay Canik Şube Başkanı Hatice Örs ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Kızılayı Gerze Temsilciliği üyeleri ile basın mensupları katıldı. 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ

Programda konuşan Türk Kızılay'ı Sinop Şubesi Başkanı Kemal Albayrak, tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Kızılay'ın bir diğer anlamının da şefkat ve paylaşmak olduğunu belirten Kemal Albayrak, Türk Kızılay'ı olarak Sinop'ta daha önce olduğu gibi bundan sonra da fakir fukaranın yanında olacaklarını söyledi. Albayrak ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi noktasında muhtarlar ile koordineli çalışacaklarını sözlerine ekledi. 

12 AY HALKIMIZLA BERABERİZ

Programda daha sonra konuşan Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can150 yıllık geçmişe sahip olan Türk Kızılay’ının yılın 12 ayı vatandaşların yanında olduğunu söyledi. Can; “Kızılay olarak 150 yıllık köklü tarihimiz boyunca yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardım etmek için koşuşturuyoruz. Kızılay olarak Türkiye genelinde 400’e yakın şubemiz ve temsilciliklerimiz var. Onlar aracılığıyla dokunmadığımız insan yok. Türkiye’nin birçok cezaevinde bile şu anda iftar yapan şubelerimiz var. Türk Kızılayı olarak 12 ay halkımızla beraberiz. Çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz” diye konuştu. 

KIZILAY MAĞDUR VE MAZLUMUN YANINDA

Türk Kızılayının dünyanın dört bir yanında mağdur ve mazlum olan insanların milliyetine, cinsiyetine, dinine bakmadan yardım eden bir kuruluş olduğunu kaydeden Vali Köksal Şakalar "Gerek bizim Ülkemizde olan afetlerde gerekse dünyada olan afetlerde, insanların yanında oluyor. Dünya İnsanlarına bizim, Milletimizin ve  Devletimizin yardımseverliğini  gösteriyor. Herşeyden öncesi Hilali gösteriyor. Türk Kızılayının her biri çok değerli olan tüm çalışanlarına yorulmaz bir azim, tükenmez bir güç temenni ediyorum. Allah her daim yardımcıları olsun" diye konuştu.

Programda ayrıca, Türk Kızılay Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç ve Belediye Başkanı Barış Ayhan da birer konuşma yaptı. 

Editör: Vitrin Haber