Türk Kızılay’ı Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi Müdürü Zafer Kamber, kurum olarak "Sinop, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli sorumluluk alanlarında kış hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.
Kamber, yaptığı açıklamada, kar yağışının Sabah saatlerinden itibaren özellikle Bolu Dağı kesiminde etkili olduğunu anımsattı.

Türk Kızılay’ının Türkiye'nin her yerinde karla mücadelede de hizmet verdiğini dile getiren Kamber, şöyle devam etti: "Biz Türk Kızılay’ı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kışa hazırız. Hatta bu yıl daha da hazırız çünkü geçen yıllarda çay ve sıcak çorba işlemleri daha meşakkatliydi. Bu yıl gelişen teknolojiyle beraber bu işlem daha basit bir şekilde bardaklarda hazır, sadece su eklemeyle olacak. Hazırlığımız 5 bin kapasiteye sahip. Karda mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşıp ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bütün hazırlıklarımız tamam. Acil beslenme kiti olarak adlandırdığımız yiyecek kumanyalarımız hazır. Temennimiz yollarımızın sürekli açık kalması. Tıkanmaların olduğu noktalara ulaşıp vatandaşlarımıza yardım götürüyoruz. Şu anda 5 bin kişilik acil beslenme kitimiz hazır durumda."

"EKİPLERİMİZ 24 SAAT GÖREV BAŞINDA"
Kamber, yolda kalanlara sadece yiyecek olarak değil, zincir takma, çekme ve nakil işlemlerinde de yardımcı olunduğunu vurgulayarak, vatandaşın yaşadığı sıkıntıları minimize etmeyi amaçladıklarını aktardı.
Yönetim merkezinde kış şartlarına hazır, tam donanımlı 5 araçları bulunduğu bilgisini veren Kamber, "Araçlarımızda her türlü uydu bağlantısını sağlayacak sistemimiz mevcut. Bu işin uzmanı ekiplerimiz, kış boyunca dönüşümlü olarak 24 saat görev başındadır." dedi.

Türk Kızılay’ı Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezinin sorumluluğu alanında 8 il bulunduğunu belirten Kamber, şunları kaydetti: "Sinop, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli sorumluluk alanımız. Bu illerde her türlü afet durumunda hazır bir şekilde beklemekteyiz. Ekip ve ekipman olarak tam donanıma sahibiz. Ayrıca bu illerin dışında olası bir durumda Türkiye'nin en uzak iline de gidip müdahale ediyoruz. Ülkemizde Türk Kızılay’ının her türlü afete hazırlıklı 9 Afet Yönetim Merkezi bulunuyor."
 
Editör: Vitrin Haber