Türk İmar Sen Sinop Temsilcisi Murat Demirbaş son günlerde ülkede yaşanan terör olaylarını lanetledi. Terörün dini, dili, ırkı olmaz diyen Demirbaş; “Terör kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın terörün her türlüsünü lanetliyoruz” dedi. 

Türk İmar Sen Sinop Temsilcisi Murat Demirbaş terörü lanetlediği mesajında özellikle  hükümetin uygulamış olduğu iç ve dış politikaların son günlerde yaşanan kanlı cinayetlerle gün yüzüne çıktığını belirtti. Demirbaş mesajında şu ifadelere yer verdi; “PKK’lı teröristlerin kahraman ordumuzun ve emniyetimizin mensuplarına yapmış olduğu hain saldırıları nefretle kınıyorum. AKP hükümetinin Güneydoğu Anadolu'da güvenliği ve yönetimi eli kanlı PKK’lı teröristlere terk etmesi sonucu vahşi İŞİD terör örgütü ile alan hâkimiyeti kurma savası başlamış ve bunun sonucunda vahşice katliam yapılmıştır. Gerek İŞİD, gerek PKK ve PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin yapmış olduğu ve insanlığı hedef alan bu kanlı saldırılarını nefretle kınıyorum.

İŞİD, PKK, PYD uluslararası emperyalist güçlerin eli kanlı taşeronlarıdır. Bu terör örgütlerinin arkasında basta Amerika-İsrail ikilisi olmak üzere Büyük Ortadoğu Projesini (BOP) gerçekleştirmek isteyen emperyalist güçler bulunmaktadır.
İŞİD kutsal dinimiz İslamiyet’i kullanarak, PKK-PYD ise barış, özgürlük, insan hakları gibi evrensel değerlerin arkasına saklanan insanlık tarihinin en büyük terör örgütleridir. Bu iki taşeron örgüt Hükümetin yanlış iç ve diş politikaları ve özellikle Büyük Ortadoğu Projesinin sonucu olarak ülkemizi ve bölgemizi kan golüne çevirmiştir. Bu vahşetin ve kan golünün oluşmasında emperyalist güçlerin projelerinin hayata geçmesinde 13 yıldır ülkemizi yöneten AKP Hükümeti en büyük suç ortağıdır..
Buradan bir kez daha hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizin ve sivil vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralılara da Allahtan acil şifalar dileyerek terörü şiddetle lanetliyorum.”

TOPLU SÖZLEŞME FİYASKOSU
Mesajında ayrıca geçtiğimiz günlerde imzalanan 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerini de değerlendiren Türk İmar Sen Sinop Temsilcisi Murat Demirbaş, toplu sözleşmenin söylenildiği gibi kamu görevlileri için kazanım değil tam aksine bir fiyasko olduğunu ifade etti. Demirbaş; “Ağustos 2015 günü başlayan 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Kamu işveren Heyeti ve Yetkili konfederasyon arasında atılan imza ile sonuçlandı. 
Yaklaşık 3 milyon kamu görevlisi, 2 milyon emekli ve  aileleri ile birlikte toplam 20 milyon vatandaşımızın beklentileri bu toplu sözleşmede de gerçekleşmedi. 
Her anlaşma sonrası olduğu gibi, bu anlaşmayı da “Tarihi başarı” olarak niteleyen sözde yetkili konfederasyon 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için ise yüzde 3+4’e evet dedirtildi! 
2013 yılında imzalanan toplu sözleşmenin vatandaşlarımızın 2014 ve 2015  bütçesinde yarattığı tahribat giderilmeden atılan bu imza önümüzdeki belirsiz dönem için tarihi bir leke olacaktır.
Sonuç olarak  Türkiye’nin en kuzey noktası Sinop’tan sesleniyorum; İsyan Etmeyen Memur Sen üyesinin insanlığından şüphe duyarım” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber