Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapılan genel kurula; çok sayıda sendika üyesi katıldı. 

Genel kurulda konuşan Türk Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Turgay Şen, Türk Eğitim-Sen'in duruşunu ve politikasını belirleyen tek unsurun, temsil ettiği eğitim çalışanlarının hak, kazanım ve talepleri olduğunu söyledi.
Turgay Şen konuşmasında şunları söyledi: "18 Haziran 1992 tarihinde bir avuç inanmış ülkü erinin kararlı ve ihlaslı gayretleriyle vücut bulmuş olan Türk Eğitim-Sen, bugün artık eğitim çalışanlarının itimat ve sevgisine mazhar olmuş en önemli eğitim sendikası olarak her birimize gururların en büyüğünü yaşatmaktadır.

TÜRK EĞİTİM-SEN GERÇEK SENDİKACILIĞIN ADRESİDİR
Türk Eğitim Sen, muhatabı kim olursa olsun, her durum ve koşulda, hiçbir denge hesabı gütmeden her daim eğitim çalışanlarının yanında saf tutan gerçek sendikacılığın adresidir. Türk Eğitim Sen’in istikametini, ne siyasal iktidarların beklentileri ne de marjinal ideolojilerin saplantılı anlayışları tayin eder! Sendikamızın duruşunu ve politikasını belirleyen tek unsur, temsil ettiğimiz eğitim çalışanlarının hak, kazanım ve talepleridir. Rabbime şükürler olsun ki, bugün artık sadece üyelerimizin değil, sevmeyenlerimizin dahi takdirle takip ettiği bir sendikal bakiyenin sahibiyiz. Evet Türk Eğitim Sen, başarılı bir sendikadır. Lakin Türk Eğitim Sen, sadece bir sendika değildir! Türk Eğitim Sen, aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşudur. Devletimizin ve milletimizin ihtiyacı olduğunda, sağına soluna 'Kim var?' diye bakmadan 'Biz varız!' diyerek cesaretle öne atılan Türkiye sevdalısı yiğitlerin hayat verdiği milli bir sivil toplum kuruluşudur! 

'Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız' diyerek memleket sevdamızı ekmek kavgamızın önüne koymuş, 'Bizim ilkemiz, önce ülkemiz' şiarıyla da varlığımızı mensubu olmaktan onur duyduğumuz milletimize adamışız.  Büyük bir sevdanın, büyük bir mücadelenin yolcusuyuz. Ülkemiz için çalışıyoruz, memleketimiz için üretiyoruz, hak ettiğimizi almak için mücadele ediyoruz. Ne mutlu bize ki, böylesine şerefli bir mücadelenin mensubuyuz.

Genel kurulumuzun sendikal mücadelemizin daha güçlü, daha başarılı ve daha kutlu yarınlarına vesile olmasını içtenlikle temenni ediyorum. Yeni dönemde sorumluluk alarak sendikamızı daha yükseklere taşıyacak bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bugün görevini devredecek yol arkadaşlarım başta olmak üzere, kuruluşumuzdan bugüne kadar teşkilatımıza omuz veren her bir emektarımıza ve büyüğümüze minnet ve şükranlarımı sunuyorum" 

Genel kurulda konuşmalar, faaliyet ve denetim raporlarının okunup oylanması ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimlere tek liste olarak katılan mevcut başkan Turgay Şen, güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi. 

TÜRK EĞİTİM-SEN YENİ YÖNETİMİ
Turgay Şen başkanlığında oluşan yeni yönetim ise şöyle; Metin Argun, Yusuf Yalçın Benli, Ersel Erten, Levent Payzın, Salih Kerem Yılmaz, Gürkan Yanık.

Editör: Vitrin Haber