Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Sinop Şubesi Başkanı Neslihan Şahin yaptığı açıklamada, İsrail Filistin halkına saldırılarını kınadı. Şahin yaptığı yazılı açıklamada: "Günlerdir bütün Dünya’nın gözü önünde İsrail Filistin halkına saldırıyor, katliama varan insan kıyımlarına devam ediyor, her yeri bombalıyor, ancak kimseden ses çıkmıyor. 50 yılı aşkın süredir devam eden bu saldırganlığa DUR denmediği gibi, İsrail devletine karşı herhangi bir yaptırım da uygulanmıyor.

İnsan haklarının bir alanı olan tüketici haklarının önemli temsilcilerinden biri ve Evrensel Tüketici Haklarından biri olan “ Sağlık ve Güvenliğin Korunması Hakkı “ kapsamında Tükoder olarak Devletimize çağrı yapıyor ve diyoruz ki;İsrail ile her türlü askeri, ticari, stratejik anlaşmalar askıya alınmalıdır.

 İsrail ile ithalat ve ihracat ilişkilerimize son verilmelidir.İsrail’in limanlarımız üzerinden petrol ve diğer malların sevkiyatını yapmasına izin verilmemelidir. İsrail ile yapılan tohum anlaşmaları iptal edilmeli, sağlıksız hibrit tohumlar yerine yerli tohumlarımız kullanılmalıdır. Devletimiz derhal ve ivedilikle tedbir almadığı ve uygulamadığı takdirde tüketicileri, İsrail mallarını almamaya çağıracağız. 
Bizler bu ülkenin halkları ve tüketicileri olarak savaşa, katliamlara, kıyımlara, zulme  ve düşmanlığa karşıyız. Barış ve kardeşlik içinde rahat ve huzurla yaşayacağımız bir ülke ve Dünya istiyoruz. Bunu sağlamak için hep birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber