Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop İl Temsilciliği, geçtiğimiz ay meydana gelen orman yangınlarına tepki göstermek;  orman bilinci adına farkındalık oluşturmak ve yangınlarda zarar gören doğayı yeni ağaçlandırma çalışmalarıyla korumak amacıyla "Bugün Fidan, Yarın Nefes'' kampanyasını başlattı. 

Sinop Abalı mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine, TÜGVA yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra lise ve ortaokul öğrencileri ile vatandaşlar katıldılar. 

Yaklaşık 300’e yakın fidanın toprakla buluştuğu etkinlikte, gençler hep bir ağızdan terör örgütü PKK’yı lanetledi. 

“BU HAİNLERİN AĞAÇLARIMIZI YAKTIKÇA, BİZLER DAHA FAZLA FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ”
Konuyla ilgili açıklama yapan TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Yusuf Çakır ise kendilerini "ateşin çocukları" olarak nitelendiren hain terör örgütü PKK'nın ormanları yakıp geleceğe zarar verdiğine dikkat çekti.
Türkiye'nin dört bir yanında ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını aktaran Çakır, bu kapsamda TÜGVA ailesi olarak binlerce ağacı toprakla buluşturduklarını dile getirdi. 

Çakır açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Gençlik Vakfı olarak son dönemde ülkemizde çıkan yangınlar yüreğimizi yaktı. Hatay başta olmak Trabzon, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizde ciddi boyutta yangınlar meydana geldi. Ortaya çıkan yangınlarının derin üzüntüsü içerisindeyiz. TÜGVA ailesi olarak orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda genç kardeşlerimiz ve arkadaşlarımızla birlikte çevre konusunda farkındalığı artırmak için Bugün Fidan, Yarın Nefes kampanyamızı başlattık. Hamdolsun gençlerimiz kampanyamıza yoğun ilgi ve katılım gösterdiler. Büyük bir heyecanla fidanları toprakla buluşturdular. Bir kere daha ifade etmek isterim ki, bu hainler istedikleri kadar ağaç yaksınlar, doğayı katletsinler; biz her yakılan ağacın ardından çok daha fazla fidan dikmeye devam edeceğiz. Etkinliğimize katılan tüm gençlerimize ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, bölücü terör örgütünü bir kez daha lanetliyorum”


 

Editör: Vitrin Haber