Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sinop 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. 

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu’nun da katılımı ile Sinop Kültür Merkezinde gerçekleştirilen genel kurulda bir konuşma yapan Genel Kurulda Güven tazeleyen TÜGVA İl Temsilcisi Yusuf Çakır yapmış olduğu konuşmada 2020 yılının başında göreve geldiklerini ve bu zamana kadar yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

81 İL 520 İLÇEDE FAALİYET GÖSTERİYORUZ
Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Enes Eminoğlu, samimiyet ve gayretle yollarına devam eden TÜGVA’nın 81 il, 520 ilçede faaliyet gösterdiğini söyledi. Eminoğlu; “15 Temmuz'da köprüde babasıyla şehit olan Abdullah kardeşimiz 15 yaşındaydı. Bayrampaşa'da çevik kuvvetin önünde şehit olan Şanlıurfalı Halil İbrahim kardeşimiz 15 yaşındaydı. Bir hareket olacaksa gençlerle olacaktır. O yüzden kuşak sıfatlandırmaları değil, gerçekten şuurlu, ahlaklı, önce ahlak ve maneviyatı önemseyen bir nesil için daha fazla gayret etmemiz gerekiyor. Ayasofya'nın açıldığı gün Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşması, bırakın Türkiye'yi dünya tarihinde bir manifesto niteliğindedir. Orada Cumhurbaşkanımız Türkiye gençliğine hedef verdi.

Ayasofya'nın dirilişi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşmasının habercisidir. Eğer ben Müslüman genci olarak sabah namazıyla ilgili imtihanım varsa işe oradan başlamam lazım. Ben Müslüman genç olarak sabah namazını kılmamışım diğer tarafta Türkiye'yi kurtaracağım, İslam'ı kurtaracağım. Önce kendimizi inşa edeceğiz. Önce ahlak ve maneviyat düsturunu kendimize benimsetmemiz lazım. İnanıyoruz ki en yakın zamanda Ayasofya'dan, Karabağ'dan, Kıbrıs'tan sonra Kudüs'ün, Filistin'in, Gazze'nin kurtuluşuna şahit olacağız. Buna yürekten inanıyoruz ve bu noktada çalışmalarımızı azimli ve gayretli şekilde sürdürme hedefindeyiz” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından genel kurula geçildi. Genel Kurulda mevcut başkan Yusuf Çakır, yeniden başkanlığa seçildi. 


 

Editör: Vitrin Haber