16 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimleri öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, 4,5 yıllık görev sürecini değerlendirdi. Sabahattin Ali Kültür Merkezinde kalabalık bir iş adamı topluluğuyla basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Akbaş, 16 Ekim tarihinde yapılacak olan seçimlerde aday olduğunu açıkladı. 

SİNOP’A HİZMET ETMEKTEN BÜYÜK ONUR VE GURUR DUYUYORUZ
Sinop’a hizmet etmekten her zaman büyük bir onur ve gurur duyduğunu belirten Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, "İlimize son dört buçuk yıldır da Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak,  meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve oda personelimiz ile hizmet ettik. Bugüne kadar dürüst, şeffaf, hesap verebilen, ayrıştırmayan ve bütünleştirici bir yönetim anlayışını sergiledik” dedi. 

ÜYELERE DESTEK OLUYORUZ
Odaların üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılayarak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, üyelerinin birbirleriyle ve halk ile ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak için kurulmuş meslek kuruluşları olduğunu vurgulayan Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Odalar üyelerinin faaliyeti ile rekabet eden değil, üyelerinin önünü açan ve destek olan kuruluşlardır. Üyesinin zayıf olduğu alanlarda destek olan, kamu ve diğer kurumlarla iletişim kurmasını sağlayan bir yapıya sahiptir. Temel amacı öncelikle hizmet ettiği il içindeki ekonomiyi canlandırmak, yeni iş alanlarının açılmasını sağlamak ve bu amaçla sermaye sahiplerini davet ederek yatırımcıya yalnız olmadığını hissettirmektir.     
Öncelikle kurulduğu 1968 yılından bu yana Sinop Ticaret Sanayi Odasında görev almış tüm meclis ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımız sunmak istiyorum. Ebediyete intikal etmiş olanlara rahmet dilerken, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler dilerim. Ayrıca birlikte çalıştığımız ve 2021 yılında genç yaşta kaybettiğimiz meclis üyemiz sevgili Aydoğan Bilik’i de bu vesileyle sevgi ve saygıyla anmak istiyorum”.
Salim Akbaş göreve geldiği günden itibaren 4,5 yıllık süreçte neler yaptıklarını ve bunlarla ilgili hizmetler hakkında bilgilendirmede bulundu.    

ALDIĞIMIZ SORUMLULUĞUN AĞIRLIĞI VE BİLİNCİ İLE ÇALIŞTIK
Göreve geldiği 2018 yılından bu yana, bu sorumluluğun ağırlığını omuzlarında hissederek Sinop Ticaret ve Sanayi odasının sahip olduğu gücü ve kilit rolü pekiştirecek yenilikçi, kapsayıcı, işbirlikçi ve çözüm odaklı bir anlayışla çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş; “Geldiğimiz noktada yenilenen kurumsal yapısıyla Sinop Ticaret Sanayi Odası, proje geliştiren, üyelerinin her platformda sesini duyurarak bir problem çözme fabrikası misyonu edinen, ilin ekonomisine doğrudan etki eden bir kurum haline geldi" dedi.

YENİ HEDEFLERLE, YENİDEN ADAYIM
Açıklamasında hayata geçirmeyi düşündükleri projeleri de sıralayan Salim Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü, "Değerli katılımcılar, 16 Ekim Pazar günü yapılacak olan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçiminde bu göreve tekrar talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Aramıza yeni katılan arkadaşlarla yeni hedefler koyarak Sinop'a hizmet etmek istiyoruz.
Bu doğrultuda, önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz projelerimizi açıklamak isterim.

ORGANİZE SANAYİDE YENİ YATIRIMCILAR İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK 
Mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme alanı ile beraber, imara açılacak parsellere yeni yatırımcıların gelmesi için gerekli çalışmalarımıza başladık. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme sahasında yetmediği noktada yeni Organize Sanayisi bölgesinin kurulması için çalışma başlatacağız.

TÜRKELİ VE AYANCIK’A ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ
Türkeli ve Ayancık ilçemizde ahşap ve orman ürünleri sektörüne dayalı Orta Ölçekli Sanayi Sitesinin kurulmasını sağlayacağız.

TEKSTİL KENTLER KURACAĞIZ
Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Küçük işletmelerin daha düzenli alanlarda hizmet verebilmesini sağlamak amacıyla Tekstil Kentler kurulmasına öncülük edeceğiz.

OTO GALERİCİLER SİTESİ İÇİN PROJE HAZIR
Sinop Merkez'de veya merkeze yakın Gerze istikametinde toptan ticaret merkezi ve beraberinde Oto Galericiler Sitesinin kurulması için projelerimizi hazırladık. İkinci dönemde hayata geçirilmesi için gerekli adımları atacağız.

İŞLETMELERİN ARA ELEMAN SORUNU ÇÖZÜLECEK
İşletmelerin ara eleman ve çalışan sorununu çözmek için eğitim alanında Endüstri Meslek Lisesi Mesleki Eğitim Merkezleri gibi var olan eğitim kurumları ile ilişkilerimizi daha da güçlendirecek ve beraberinde Bilim ve Teknoloji Okulu şeklinde Endüstri Meslek Lisesinin modernize edilmesini sağlayacağız.

ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI İÇİN BAKANLIKLA GÖRÜŞMELERE BAŞLANDI
Özel sağlık kuruluşu açmak isteyen ve bu alanda girişimleri bulunan bazı iş insanlarının karşılaştıkları sorunların çözümü için bakanlıklar düzeyinde girişimlere başladık. Önümüzdeki dönemde bu sorunları bertaraf ederek yatırım yapmak isteyen kişilerin isteklerini yerine getirmiş olacağız.

TURİZM SEZONUNU 12 AYA YAYILACAK
Sinop'ta kruvaziyer turizminin artarak devam etmesi adına lobi çalışmalarımızı ve paydaş ilişkilerimizi sıklaştıracağız. Gelecek dönemde Sinop ilinin kısıtlı bir periyoda sıkışmış olan turizm dönemini tüm aylara yaymak adına destinasyon yönetimi ve kırsal turizm konularını öne çıkaracak, yöresel ürünlerin markalaşması ve ihracatı için ilgililer ile ortak çalışma içerisinde platformlar geliştireceğiz. Daha önce de yaptığımız gibi, Sinop’un tanıtımı ile ilgili çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz.

MODERN BİR HİZMET BİNASINA KAVUŞACAĞIZ
Tüm üyelerimiz ve Sinop’ta bulunan diğer meslek odalarına da hizmet sunabilecek şekilde yeni, modern bir hizmet binasına kavuşturacağız.

SİNOP’UN KALKINMASINA KATKIDA BULUNACAK PROJELER ÜRETECEĞİZ
Salim Akbaş; “Geçtiğimiz 4.5 yılda yakaladığımız ivmeyi arkamıza alarak, imajını ve çehresini yenilediğimiz odamız öncülüğünde, sahip olduğumuz heyecan ve dinamizmi katarak, Sinop ilinin her anlamda kalkınmasına katkıda bulunacak projeler üreteceğimize, başladıklarımızı bitireceğimize, arkadaşlarımızla birlikte canla ve başla çalışmaya devam edeceğimize dair inancımız tamdır. Bu vesileyle, bize yakışır şekilde seviyeli ve dostane bir seçim süreci geçirdiğimiz, bu göreve talip olmuş değerli aday arkadaşlara da çalışmalarına başarılar diler, saygılarımı sunarım” dedi.

Editör: Vitrin Haber