Her hafta farklı ve değişik konu ve köylerin yanı sıra değişik mekânlardan çekimler yapan TRT Televizyonu bu defa İlimiz Erfelek İlçesinden Mübadillerin yoğun olduğu Karacaköy’de “Ninniden Ağıta Anadolu’m” programın çekimlerini yaptı. 

Yönetmen ve Yapımcı Safiye Eşmedereli ile TRT Sanatçısı ve Sunucu Ferhat Durmuş ve ekibinin çektiği programda, Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları Derneği Folklor Ekibi Yöresel kıyafetler ile Folklor gösterilerinde bulunurken, Mübadele Derneği Korosundan Derya Şahin ile TRT sanatçısı Ferhat Durmuş Drama Köprüsü Türküsünü izleyicilerin de katılımıyla hep beraber coşkulu bir şekilde seslendirdi. Daha sonra Mübadillerin eski Kültür geleneklerinden olan Kına Gecesi Konsepti yapılarak yaşlı köy kadınlarımızın da katılımlarıyla kına gecesi mani ve türküleri okundu.  Programın sonunda Karacaköy Muhtarlığı ve Halkı tarafından hazırlanan yöresel yiyecekler TRT ekibi ile izleyicilere ikram edildi. 

TRT AVAZ tarafından yapılan çekimlerin Eylül ayında ekranlarda seyirciyle buluşacağı belirtilerek ekip olarak Sinop İl’i ve köylerini çok beğendiklerini bundan sonra başka çekimler içinde Sinop İl’ine geleceklerini belirterek mutlu Şehir Sinop’dan mutlu ayrıldıklarını, katkı ve desteklerinden dolayı Karacaköy Muhtarı Recai Koyuncuoğlu’na ve Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Deneği Başkanı Kenan Aral’a teşekkür ederek ilimizden ayrıldılar. 
Editör: Vitrin Haber