Sinop İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Toplum Destek Şube Müdürlüğünce düzenlenen "Okul Geçidi Görevlileri Eğitim Projesi" kapsamında ilk ve ortaöğretim okullarından gönüllü olacak öğrenciler gerekli eğitimleri aldıktan sonra okul geçidi görevlisi olacaklar. 

Projenin ilk olarak uygulanacağı Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda bugün trafik polisleri gönüllü hizmet verecek olan öğrencilere özel hazırlanan kimlik kartlarını teslim etti.
Emniyetten yapılan açıklamaya göre, “Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan gönüllü olarak seçilen 34 öğrenci ve 1 öğretmen olmak üzere toplam 35 kişi eğitim gördü. Öğrenciler, 4 saat teorik 2 saati de uygulamalı olarak toplam 6 saatlik bir eğitimden geçti. Bu eğitimler Emniyet Müdürlüğünün konferans salonunda verildi. Bize gönüllü olarak müracaat eden okul ve öğrencilerin imzalı dilekçeleri üzerine eğitimden geçen öğrencilere kimlik hazırlanıp teslim edildi. Okulların çıkış saatlerinde kendi bulunduğu okulda görevli olacak öğrencilerin aynı zamanda ceza kesme yetkileride var. Araç durdurarak değil de öğrencilerin ikazlarına uymayan araçların plakası öğrenci tarafından alınacak görevli öğrencide hazır bulunan tutanaklar en yakın trafik polisi yada emniyet teşkilatına verilecek ve kişiye cezai işlem uygulanacak. Cezai işlem uygulanması mecburi eğer öğrencilerin vermiş olduğu tutanaklar kayıta geçirilmezse geçirmeyen trafik polisi suç işlemiş olacak. Bu uygulama okul girişinde, öğlen ve okul çıkışlarında uygulanacak. O günün görevli öğrencileri derslerden 5 dakika önce çıkıp okul çevresindeki yollarda hazır bir şekilde yerlerini alacaklar.  
Sinop’ta şu an için 8 okul bu proje kapsamında gönüllü olarak görev alacak. Her okuldan 34’ü öğrenci 1’i öğretmen olmak üzere 35 kişi eğitim görecek. Her okulun öğrencisi sadece kendi okulunda görevli olacak. Orta öğretim okulları da bu proje içinde yer alıyor. Fen Lisesi, İmamatip Lisesi de bu proje içinde yer almak için müracaat eden okullar arasında” denildi. 

Editör: Vitrin Haber