TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Sinop Üniversitesinde anıldı. Anma törenine; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Öztürk ve TEMA Vakfı yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

“MERHUM HAYRETTİN KARACA, DOĞA VE ÇEVREYE OLAN SEVGİSİYLE HEPİMİZE ÖRNEK OLMUŞTUR”
Törende konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Merhum Hayrettin Karaca’nın ömrünü ağaca ve doğaya adadığını hatırlattı. Dalgın; “Doğayı korumaya yönelik çalışmaları nedeniyle Türkiye’nin ’Toprak Dedesi’ olan bilinen Merhum Hayrettin KARACA, çevre ve doğa konusundaki çalışmaları ve gayretiyle hepimize örnek olmuştur.

O hayatını ülkemizdeki doğal varlıkların korunmasına adayan değerlerimizden biriydi. Bugün, 19 Ekim 2006 tarihinde Su Ürünleri Fakültemizi ziyaret eden Merhum Hayrettin Karaca’yı ziyareti esnasında diktiği ağacın başında hatırlayalım ve analım istedik. Her zaman ifade edildiği gibi; ölmemek mümkün değildir ancak ölümsüz olmak mümkündür. İnşallah Merhum Hayrettin Karaca’nın adı, fakültemizde diktiği ağaçla birlikte yaşatılacaktır. Kendisini minnetle anıyor, sevenlerine ve yakınlarına bir kez daha baş sağlığı diliyorum” dedi.

“DOĞA BİZE EMANET”
Konuşmasında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü dolayısıyla dün Sinop’ta binlerce fidanın toprakla buluştuğunu belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Üniversitede de öğrenci ve personellerin katılımıyla fidan dikme etkinliğinin düzenlendiğini ifade etti. 
Konuşmasında doğanın insana emanet olduğunu vurgulayan Rektör Dalgın, gelecek nesillere karşı temel sorumluluklarımızdan birinin de onlara temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak olduğunu belirtti.
TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl ve vakıf gönüllülerine de teşekkür eden Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Kadriye hanım tanıdığım günden beri doğa ve çevre konusunda koşturuyor ve gençlerimize örnek olacak çalışmalara imza atıyor. Bugün yanımızda olması bizleri ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

Törende konuşan TEMA Vakfı Sinop İl Temsilcisi Kadriye Göl ise Rektör Dalgın’ın doğaya ve TEMA’ya büyük destekler verdiğini belirterek kendilerine teşekkürlerini iletti.

Merhum Hayrettin Karaca’nın Sinop’a iki kez geldiğini ve ikinci gelişinde bu fidanı diktiğini anımsatan Kadriye Göl, bugün yapılan anlamlı etkinlikle birlikte Merhum Hayrettin Karaca’nın adının ölümsüzleştiğini söyledi. Kadriye Göl bu vesileyle etkinliği düzenleyen Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan’a ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın 19 Ekim 2006 tarihinde Su Ürünleri Fakültesini ziyareti esnasında diktiği ağacın önünde hatıra fotoğrafı çekildi.


 

Editör: Vitrin Haber