Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların temizlik ve güvenlik işlerinde çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Programlar açılacak. 

Program hakkında bilgi veren Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf Çalışır, programa başvuruların 17-21 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.  

Çalışır; “Başvurular 17-21 Eylül 2019 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüz ve İlçelerde bulunan İŞKUR Hizmet noktalarına şahsen ya da internet ortamında iskur.gov.tr adresinden yapılabilecektir. 25 Eylül 2019 tarihinde noter huzurunda yapılacak kura çekilişi sonrası kazanan katılımcıların listesi belirlenerek duyurulacaktır. 

PROGRAMA KATILIM ŞARTLARI NELER? 
Programa katılım şartları hakkında da bilgiler veren Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Asaf Çalışır, istihdam olanağı sunan programa şartları uyan herkesi başvuru yapmaya davet etti. Çalışır; “Programa katılım şartlarını şöyle sıralayabiliriz; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almamak, açık lise açık öğretim öğrencileri hariç öğrenci olmamak, belgenin 30 Haziran 2020 tarihinden önce dolmaması kaydıyla özel güvenlik belgesine sahip olmak. 
Bahse konu programlara Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca bir kişi katılabilir. 
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının yani hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını yani, bin 31 TL’yi aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler programa katılamazlar. 
Temizlik işlerinde çalışacak katılımcıların belirlenmesi: Kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların oluşturduğu başvuru 1. Listesinden yapılacak olup, bunlar arasından yeterli müracaatçı bulunmaması halinde diğer başvuru yapmış olanlardan oluşan 2. Listeden katılımcı belirlenecektir. 
Güvenlik işlerinde çalışacak katılımcıların belirlenmesi: 18 yaşını tamamlamış olan yukarıda belirtilen özel güvenlik belgesine sahip olan bireyler, engelli, eski hükümlü, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlanan müracaatçılardan belirlenecektir. 
01 Ekim 2019 tarihinde başlayan 30 Haziran 2020 tarihinde sona erecek olan programın ve 2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminin başarılı geçmesi temennisi ile kamuoyuna duyurulur.”
 

Editör: Vitrin Haber