TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir dizi program ve açılışa katılmak için gittiği Kastamonu’da, İstamonu Fuarcılık tarafından 27-30 Haziran 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinin 9.10 ve 11 hollerinde düzenlenecek Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı BAKAF2018’in öneminden bahsetti. Hisarcıklıoğlu, Batı Karadeniz bölgesine ciddi kazanımlar getireceğini vurguladığı BAKAF 2018’in bölgede yerel dinamikleri harekete geçireceğine dikkat çekti.

Mimar Vedat Tek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 'Türkiye’nin ve Kastamonu’nun Ekonomik Geleceği' adlı programda konuşan Hisarcıklıoğlu, KATSO Başkanı Selçuk Arslan’ın konuşmasında 'Kastamonu’ya pozitif ayrımcılık istiyoruz' şeklinde talebine atıfta bulunarak Bartın, Bolu, Düzce, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerini kapsayan Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel fuarı BAKAF 2018’in öneminden bahsetti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“Eğer Kastamonululara beş vakit namaz farz ise Kastamonulular, beş vakit namazı kılacak, bir de beş vakit şükür namazı kılacak. Yoksa kurtaramazsınız bile. Yeşil ile mavinin buluştuğu şehir Kastamonu. Yaz turizminden kış turizmine kadar 12 ay turizm yapılabilecek bir şehir Kastamonu. Daha ne olsun. Yine burada gördüğüm güzel bir olay daha var. Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel fuarı olacak, Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı, TOBB tarafından onaylandı. Kastamonu dahil buradaki 8 ili içine alacak. 2018 Haziran’ında düzenlenecek. Bölgeye ciddi kazanımlar getirecek ve yerel dinamikleri harekete geçirecek bu fuar da Kastamonu açısından bir milat olacak.”
 
Editör: Vitrin Haber