CHP Sinop merkez ilçe eski başkanı Salim Akbaş ile Zeynep Akbaş çiftinin çocukları Berkay Akbaş, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisiydi ve hayali doktor olmaktı. Sınav sonrası gezmek için arkadaşlarıyla birlikte Ankara’dan İstanbul’a gitmişti. Arkadaşlarıyla birlikte içinde bulunduğu otomobil Vodafone Arena Stadı’nın önünden geçerken bomba yüklü araçla yapılan hain terör saldırısında vücuduna parça isabet eden Akbaş, ağır yaralanması sonucu ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. İstanbul'daki otopsi işlemlerin ardından ailesi tarafından alınan Akbaş'ın cenazesi Sinop'taki baba evine götürüldü. Berkay için okulu Başkent Üniversitesi'nde anma töreni gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayla Kürkçüoğlu, "Berkay'la eylül ayından beri çok yakın temaslarda, diyalogda, bulunup, birebir eğitiminde görev aldım. Biz burada küçük bir aileyiz, bütün öğrencilerimizi çok seviyoruz, hepsinin bizim için çok ayrı bir önemi var. Berkay da onlar içerisinde pırıl pırıldı gerçekten. Çok masum ve temiz bir çocuktu, çok sakin, efendi ve sorumluluk sahibiydi ve umut doluydu. Çok zorlu bir sınavdan geçtiler cuma günü. Sınavdan sonra 'bitse de gitsek' diyerek böyle bir plan yapmışlar, gittiği yer zorlu bizi çok üzen bir yer oldu. Çok üzüntü duyduk bütün öğrencilerimizle ona bir köşe yaptık, onların acılarını hafifletmeye çalışıyoruz. Sözün bittiği yer diyoruz ama bitmiyor, paylaşıyoruz, ağlıyoruz, sakinleşip tekrar feryat ediyoruz ve bir o kadar da öfke doluyuz, hiç haketmedi" şeklinde konuştu.

Ankara Başkent Üniversitesi’nde arkadaşları ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanan Akbaş adına İhsan Doğramacı Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenin ardından öğrenciler Sağlık Bilimleri Fakültesine yürüyerek, fakültenin önünde sınıf arkadaşının kısa konuşmasının ardından karanfil bıraktılar. 
Editör: Vitrin Haber