Sinop Belediye Başkanlığı tarafından, S Plakalı Servis Araçları Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılan düzenleme Valilik tarafından onaylandı. Buna göre, Tahditli/Ticari Plakalara Noterlikte yapılacak işlemler ile ilgili olarak düzenlenecek Ticari Plaka Tahsis Belgesi Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenecek.

Konu ile ilgili Sinop Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün, Tahditli/Ticari Plakalara Noterlikte yapılacak işlemler ile ilgili olarak düzenlenecek Ticari Plaka Tahsis Belgesinin Belediye Başkanlıklarınca düzenlenmesi gerektiğinin aktarılması üzerine ilgili komisyon kararı ile Sinop Belediye Başkanlığınca düzenleme yapılması istendiği bildirildi. 
Bunun üzerine Belediye Meclisi tarafından yapılan düzenleme valilik tarafından onaylandı. 

Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 21.12.2018 tarih ve E.239102 sayılı ''Tahditli/Ticari Plaka Tahsis Belgesi'' konulu yazıda; Tahditli/Ticari Plakalara Noterlikte yapılacak işlemler ile ilgili olarak düzenlenecek Ticari Plaka Tahsis Belgesinin Belediye Başkanlıklarınca düzenlenmesi gerektiği bildirilmiş ilgili (b) sayılı komisyon kararı ile Sinop Belediye Başkanlığınca düzenleme yapılması istenmiştir.
Buna ilişkin olarak Belediyemiz S Plakalı Servis Araçları Hizmetleri Yönetmeliği, Belediye Meclisinin 05.03.2019 tarih ve 55 sayılı kararı ile uygun görülmüş, söz konusu yönetmelik 13.03.2019 tarih ve E.1909 sayılı Sinop Valiliği yazısı ile onaylanmıştır.
S Plaka Yönetmeliğini Sinop Belediyesi internet sitesinden yayınlanmış olup vatandaşlarımız yönetmelikler bölümünden ilgili yazıya ulaşabilirler.”

Editör: Vitrin Haber