Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve 8 gazeteciler federasyonu ile 84 gazeteciler cemiyeti başkanı ve temsilcisinin katıldığı programın 4 günlük program oldukça dolu ve renkli geçti. Toplantıların yanı sıra kentin tarihi ve turistik mekanları gezen misafirler, Sinop'a hayran kaldı. 

2-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen programın ikinci gününde Sinop Tarihi Cezaevini gezen konuklar, etkinliğin üçüncü gününde gezilerine tekne turuyla başladı. 
Kaldıkları Sinop Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinden otobüslerle alınan cemiyet başkanı, temsilciler ve eşlerinden oluşan gazeteci gurubu, limanda kendilerini bekleyen tekneye bindi. Tekneyle deniz turu yapan konuklar, Sinop'u denizden görme imkanı buldu. Burada misafirlere Sinop'a özgü kıymalı ve üzümlü nokul ikramı yapıldı. 

Daha sonra yine otobüslerle Türkiye'nin en kuzey noktası olan İnceburun mevkisine götürülen gazeteciler cemiyetlerinin başkan ve eşleri, deniz feneri önünde resim çektirdi. 4 günlük program sırasında konuklar Sinop'ta alış-veriş yapma imkanı da buldu. 

 

Editör: Vitrin Haber