Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) gönüllüleri ikinci kez Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda buluştu.

TEMA Vakfı’nca 2018 yılında düzenlen Doğa Eğitim Kampının ardından Ilgaz Dağı Milli Parkı’na hayran kalan TEMA gönüllüleri, 2019 yılında da Doğa Eğitim Kampı için Ilgaz Dağı Milli Parkı’ nı tercih ettiler. 29 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda gerçekleştirilen eğitim kampına, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Duruk, Doç. Dr. Pervin Olgun, Nilüfer Ceylan, Genel Merkez çalışanları, TEMA Vakfı İl Temsilcileri, Temsilci Yardımcıları, İlçe/Mahalle Sorumluları ile Genç TEMA Başkanları olmak üzere 46 ilden toplam 113 gönüllü katıldı.

Eğitim, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’ın açılış konuşması ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Doğa Koruma Daire Başkanı Fahrettin Ulu’nun “Doğa Koruma ve Milli Parklar” konulu sunumu ile başladı. Program kapsamında, Ilgaz Dağı Milli Park Müdürü İrem Sağlam Fide yapmış olduğu sunumla, TEMA gönüllülerine, Ilgaz Dağı Milli Parkı’nın doğal, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerleri ile yapılan faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Bir haftalık eğitim boyunca TEMA Vakfı gönüllüleri; 20 farklı oturum, 6 atölye çalışması ve bir inceleme gezisinde, 22 uzmanın desteğiyle ekolojinin temel ilkeleri, doğa koruma ve doğa gözlemi, toprak, hava, su, mera ekosistemi, orman ekosistemi, biyolojik çeşitlilik, tarım, iklim değişikliği, çevre ve sağlık konularında eğitimler aldı. Doğa Eğitimi Kampı, Küre Dağları Milli Parkı’nda gerçekleştirilen tam günlük inceleme gezisinin ardından sona erdi.

Editör: Vitrin Haber