Sinop 15 Eylül Anaokulu, gelincikler sınıfı öğrencileri ve velileri, sınıf öğretmenleri Melek Kılıç Can rehberliğinde, teknolojinin denetimsiz ve aşırı kullanımının çocuklar üzerinde ciddi zararlar oluşturmasını engellemek amacıyla "Telefonla Değil Benimle Oyna" ismiyle bir projeyi hayata geçirdi.

Proje finalinde içerik kapsamında geliştirdikleri oyuncakların sunumunu yapan minikler anne babaları ile hoş vakit geçirdi. Yapılan çalışmaların 15 Eylül Anaokulu oyun alanında sergilendiği proje sergisi sonrasında anne-baba-çocuk korosu oluşturuldu ve “Hayat Bayram Olsa” şarkısı söylendi. Daha sonrasında çocuklara katılım belgeleri sınıf öğretmeni Melek Kılıç Can tarafından verildi.

Proje finali ile ilgili bilgi veren 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Hasklıç; “Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla günümüz koşullarında yoğun olan anne-babaların telefonlarına da ayırdıkları zaman göz önünde bulundurulduğunda çocuklarla anne-babaların kısıtlı zaman geçirdikleri belirtti. 

Ülkemizde köylerde ve şehirlerdeki birçok okulda çocukların telefon tablet bağımlılığı olduğu da gözlemlenmiştir diyen Haskılıç; “Bu proje telefon, tablet bağımlılığı olan çocuklarımıza oyun olanağı, aileleriyle kaliteli zaman geçirmelerini, yaparak-yaşayarak öğrenmelerini ve öğretici aktivitelere katılmalarını sağlayacaktır. Aynı zamanda sınıflarımızda uyguladığımız Aile Katılımı çalışmalarıyla da bu projeye velilerin katılımı sağlanacaktır. Hem kendi şehrimizde hem de ülkemizin birçok yerinde anne-babaları yoğun çalışma şartlarıyla bir de teknoloji bağımlılığından kurtarıp çocuğu aile ile birlikte öğrenmeye ve eğlenmeye dayalı geliştirmek. Teknolojik araçların bireysel ihtiyaçlar doğrultusunda kullanma alışkanlığı kazandırmak. Aile içi daha çok iletişim kurulmasıyla daha sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak. Anne-baba ve çocuğun kaliteli zaman geçirmesini sağlamak. Çocukların yeteneklerinin keşfedilmesini sağlamak. Teknolojik bağımlılığa dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak. Projede uygulanan etkinliklerle çocukların iletişim becerileri ve kendini ifade edebilmesine yardımcı olmak amacıyla proje hazırlanmıştır. Bu projeyle kendine güvenen, yaratıcı, kendini ifade eden bireyler yetişmesini sağlamak. Toplumda teknolojik bağımlılığa olan farkındalık yaratmak bu konuya dikkat çekmek. Bu projeyle farklı okullar ile işbirliği ve iletişimin artmasını sağlamak. Proje sonunda yapılan çalışmaların fotoğraf ve videolarının sergilenmesi ve yapılan çalışmaların Twinspace de paylaşılması farklı uygulamaların bir arada toplanmasını sağlamak hedeflenmektedir.” dedi.

Editör: Vitrin Haber