Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye değer görülen “Kurumsal Kapasiteyi Geliştirmeye Yönelik Personel Eğitimleri” konulu teknik destek projesi eğitimleri başladı. 

Proje kapsamında ilk eğitim olan Coğrafi İşaretler ve Patent Başvuru ve İşlem Süreçleri eğitimi 17-19 Temmuz 2017 tarihleri arasında üç gün süre ile; ikinci eğitim olan Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi 24-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında beş gün süre ile uygulanarak tamamlandı. 

Patent vekili Huri Ağar, ve Prof. Dr. Mithat Şahin tarafından verilen eğitimlerde coğrafi İşaretler ile Patent Başvurusu ve İşlem Süreçleri, Coğrafi İşaretlerin ve patent başvurularının önemi, başvuru ve tescil süreçleri, tescil sonrasında yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler verildi. 3 gün süren eğitimlerle projenin ilk aşaması tamamlandı. 

Projenin ikinci aşamasında ise 5 gün boyunca Kamu İhale Uzmanı Mustafa Ayan tarafından verilen Kamu İhale Mevzuatı konulu eğitimde İl ve İlçe Müdürlüklerinde bu iş ve işlemler ile uğraşan personeller ve idareciler ile yeni öğrenmek isteyen personeller ve idarecilere kanunda yapılan değişiklikler, yenilikler ile kanunun uygulanması ve kanunun uygulanması sırasında dikkat edilmesi gereken hususları kapsayan uygulamalı eğitimler verildi. 
Editör: Vitrin Haber