Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında Sinop’un Avdan ve Kabalı köylerinde seracılık projesi uygulayan genç çiftçiler, projelerini tamamlayıp toplam bin 200 m2 alanda 2 adet sera kurulumu yaptı. Modern sulama sistemleriyle sulama yapılacak olan seralarda üreticilerin birim alandan daha fazla ürün alması ve gelir düzeylerinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Mevcut proje kapsamında bir diğer destek almaya hak kazanan Mertoğlu Köyünde ikamet eden bir diğer genç çiftçi "İstiridye Mantarı, Kayın Mantarı Yetiştiriciliği" konusunda proje uygulamasını tamamlayarak, toplamda 100 m2 alanda 4 katlı raf sistemiyle istiridye mantarı yetiştirme tesisi kurdu.

Sinop Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ilimiz genelinde 2017 yılında Genç Çiftçi Projeleri çalışmalarında 171 projenin uygulanacağı, biten projeler kapsamında, Merkez, Saraydüzü, Erfelek, Türkeli, Boyabat ve Ayancık İlçelerinde manda yetiştiriciliği, arıcılık ve mantarcılık ve sera projelerini tamamlayan 14 çiftçiye toplamda 420 bin TL hibe ödemesi gerçekleştirilmiş olduğu ve bu sayede iş imkanı ve istihdam sağlandığı kaydedildi.

 
Editör: Vitrin Haber