Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında, Sinop, Kastamonu ve Bartın illerinde uygulanacak olan Batı Karadeniz Kırsal Kalkınma Projesi hakkında İlçe Müdürlüklerine yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. 

Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Değirmen, İl Müdür Yardımcıları Ahmet Tam, Sezai Aydın, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Projede görevli personeller ile İlçe Müdürlüklerinden teknik personeller katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Şahin Değirmen; "Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'nin İlimizin yanı sıra projenin üçüncü yılında eklenecek iller ile birlikte toplam sekiz ilde uygulanacağını, yaklaşık 96 milyon Avro bütçesi olduğunu ve bu bütçeden olabildiğince pay alacak şekilde Sinop’a özgü, yenilikçi projeler üretilmesi gerektiğini söyledi. 

Yapılan konuşmanın ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Ercan Arslan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi ve bu kapsamda uygulanacak olan Batı Karadeniz Kırsal Kalkınma Projesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda 2025 yılına kadar devam edecek uzun soluklu projenin kapsamını ve süreçleri anlattı.

Toplantı, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin projenin uygulanma süreçlerine yönelik sorularının cevaplanmasının ardından proje hakkında görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi. 


 
Editör: Vitrin Haber