Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve İl Müdürü Erol Saraçoğulları’nın moderatörlüğünde 3. Tarım ve Orman Şurası Paydaş Toplantısı düzenlendi.  

Tarım ve Orman Bakanlığınca Ekim ayında gerçekleştirilecek olan ve tarım sektörüne dair 25 yıllık kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlanması amacıyla düzenlenecek olan 3. Tarım ve Orman Şurası ile alakalı olarak düzenlenen toplantı, tarım sektörünün 39 paydaşı ve 60 temsilcinin katılım ve katkılarıyla gerçekleştirildi. 

3. Tarım ve Orman Şurası Paydaş Toplantısı, Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Erol Saraçoğulları’nın açılış konuşması ve paydaşlardan daha önce yazılı olarak alınmış değerlendirme sonuçlarının sunumu ile başladı. Sunum sonrasında toplantı, Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit’in konuşmaları sonrasında sektör paydaşlarının görüş ve katkılarını içeren konuşmalarının tamamlanması, ele alınan konuların rapor haline getirilmesi ile devam etti. 

İl Müdürü Erol Saraçoğulları toplantı kapanış konuşmasında; Toplantıya katılan paydaşlara tarım sektörüne dair 25 yıllık kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlayacak çalışmada ilimiz adına hazırlanacak olan rapora sağlamış oldukları katkılarından dolayı teşekkür ederek, vatandaşların da tarım sektörüne yönelik, talep ve görüşlerini https://www.tarimormansurasi.gov.tr internet adresi üzerinden paylaşabileceklerini belirtti.

Toplantıya Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Erol Saraçoğulları, Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Orman İşletme Müdürü Hakkı Onur Kalaycı, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Serkan Demir, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi koordinatörü Berkol Alevli, Sinop Meteoroloji İl Müdürlüğü temsilcileri yanı sıra şube müdürleri, ilçe müdürleri, üretici ve yetiştirici birliği başkanları ve temsilcileri, ziraat odası başkanları ve temsilcileri ile kurum teknik personelleri katıldı.
 

Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Erol Saraçoğulları toplantı kapanış konuşmasında, “Tarım sektörüne dair 25 yıllık kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlayacak çalışmada, ilimiz adına hazırlanacak olan rapora sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın da tarım sektörüne yönelik, talep ve görüşlerini 'https://www.tarimormansurasi.gov.tr' internet adresi üzerinden paylaşabilirler” dedi. 
Toplantıya ayrıca Orman İşletme Müdürü Hakkı Onur Kalaycı, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Serkan Demir, şube müdürleri, üretici ve yetiştirici birliği başkanları ve temsilcileri, ziraat odası başkanları ve temsilcileri ile kurum teknik personelleri katıldı. 

Editör: Vitrin Haber