Sinop'ta yaklaşık 13 bin metrekarelik alanı kaplayan ve 2000 yılında müzeye çevrilen tarihi cezaevini yılın ilk altı aylık bölümünde 150 bin biletli kişi ziyaret etti. 

Vali Yasemin Özata Çetinkaya yaptığı açıklamada,  tarihi cezaevinin Türkiye'de en çok ziyaret edilen müzeler arasında yer aldığını söyledi. Sinop'a gelen turistlerin büyük bölümünün tarihi cezaevine ziyarette bulunduğunu anımsatan Vali Çetinkaya, "Son üç yılın verilerine göre cezaevini yıllık ortalama 250 bin kişi ziyaret ediyor" dedi. 

2013 yılında ziyaretçi sayısının 350 bin olarak belirlendiğini anlatan Vali Çetinkaya, şöyle konuştu: "O yıl film çekimi olduğu için ziyaretçi sayısı diğer yıllara oranla bir hayli fazla olmuş. 2014 yılına baktığımızda 200 bin kişi ziyaret etmiş. 2015 yılının ilk altı aylık verilerinde ise 150 bin biletli kişinin ziyaret ettiği görülüyor. Tabi 150 bin rakamının içerisinde sadece bilet alarak ziyaret edenler var. Müzekart ile giriş yapanlar bu sayıya dahil değil, onlar hesaplandığında söz konusu rakam iki katına çıkacaktır." 
Toplam 500 bin ziyaretçi 
Vali Çetinkaya, Sinop'ta tarihi cezaevinin yanı sıra Arkeoloji ve Etnografya müzelerinin bulunduğuna işaret ederek bu üç müzenin yılda 500 bin ziyaretçi ağırladığını vurguladı. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde 300 özel statülü müze bulunduğunu belirten Çetinkaya, "Bir müzenin özel statüye dahil olabilmesi için haftanın 7 günü açık olması gerekiyor. Sinop'ta üç müzemiz de bu statüye dahil. Hatta yaz aylarında saat 21.00'e kadar açık tutuluyor. Dolayısıyla verilere baktığımızda üç müzemiz yılda ortalama 500 bin ziyaretçi ağırlıyor" ifadelerini kullandı. 
AA


Editör: Vitrin Haber