1 Eylül 2021 tarihinde başlayan 2021-2022 balıkçılık av sezonu için av araçlarının ve balıkçı gemilerinin eksiklerini tamamlayan Sinoplu balıkçılar “Vira Bismillah!” diyerek av sezonuna başladı.  

AV SEZONU ÖNCESİ DENETİM YAPILDI
1 Eylül 2021 tarihinde başlayan balıkçılık av sezonu öncesi Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler balıkçı teknelerinde denetim gerçekleştirdi.
Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Yücel Tanrıkulu, 2021-2022 Su ürünleri av sezonunun balıkçılara bol bereketli ve kazasız belasız av sezonu geçirmesi temennisinde bulundu.
Balığın önemli ve sağlıklı protein kaynaklarından biri olduğunu belirten Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Yücel Tanrıkulu; “Balıkçılık av sezonu öncesi kullanılacak av araçlarının ilgili mevzuata uygunluğu konusunda gerekli denetimlerin sahada yapılarak, balıkçılara talep ettikleri avcılık izin belgeleri verildi. Ayrıca denetim ekiplerimiz avlanılan ürünün sağlıklı olarak son tüketiciye ulaşmasının ilk ayağı olan balıkçı teknelerinin hijyen denetimlerini de sahada gerçekleştirdi” dedi.

SİNOP BALIKÇILIKTA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Sinop’ta ve ülkemizde su ürünleri sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü; “ Kadim bir balıkçılık şehri olan Sinop coğrafya olarak denizden geçimini sağlayan insanların yoğun olarak yaşadığı bir şehir. Sinop’un denizle olan bu bağının uzun yıllar boyunca devam etmesini temenni ederek 1 Eylül de başlayan 2021-2022 balıkçılık sezonunda balıkçılarımızın da av yasaklarına özenle uyacağına inanıyorum. Bu vesile ile tüm balıkçılarımıza bol ve bereketli bir av sezonu diliyorum”.  

Editör: Vitrin Haber