Koruya tahvil çalışmaları kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta faaliyetlerini sürdüren Bakanlık, Kastamonu’da 5 bin 290, Sinop’ta da 8 bin 500 dekarlık alanda meşe ormanlarını koru ormanlarına dönüştürüyor. Yılsonuna kadar tamamlanacak çalışmalarla birlikte iki ilde toplam 13.790 dekar arazide koruya tahvil çalışması tamamlanmış olacak.

SÜRGÜNDEN GELEN ORMAN, TOHUMDAN MEYDANA GELEN ORMANA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
Koruya tahvil (dönüştürme) çalışmaları, daha önce baltalık olarak işletilen ve sürgünlerden gelen meşe ormanlarında yerel ırkların korunarak tohumdan meydana gelen koru ormanlarına dönüştürmek üzere yapılıyor. Aday ve istikbal fertleri belirlenerek bunlara baskı yapan fertler sahadan yüksek aralama ile uzaklaştırılırken ara ve alt tabakadaki fertler ise su sürgünlerine sebebiyet vermemek için muhafaza ediliyor.  

“ORMANLARI GELECEK NESİLLERE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ULAŞTIRMAK İÇİN BU TÜR PROJELERİ UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülke genelinde ormancılık faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini kaydederek şunları söyledi:
“Orman varlığımızı korumanın yanı sıra ormanların daha kaliteli ve daha sağlıklı bir şekilde devamını sağlamak gayesiyle her türlü çalışmayı yapıyoruz. Hepimizin ortak değeri olan ormanları gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde ulaştırmak için bu tür projeleri uygulamaya devam edeceğiz.” 
Editör: Vitrin Haber