Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Prof. Dr. Ahmet Tabak, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Mehmet Demircan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Tanıtım Filminin gösterimi ile devam etti.
Ardından programın açış konuşmasını yapan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak, “Merkezimizin öncelikli amacı, kadınlarımızı toplumda daha aktif kılmak ve onlarla birlikte daha etkili çalışmalara imza atmaktır” dedi. 

Daha sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın ise, programa katılan tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak, “Kadınlarımız, toplumumuzda daima sevginin ve fedakârlığın simgesi olmuşlardır. İstiklal mücadelesinden 15 Temmuz direnişine kadar ülkemizin içinde bulunduğu tüm zorlukları aşmamızda, kadınlarımızın fedakârlığı, gayreti ve katkısı büyüktür. Bu vesileyle programımıza katılan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi. 
Programda ‘Kadın ve Liderlik’ konulu bir konferans veren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Topçu ise, Kadınların geçmişten günümüze devlet yönetimindeki rollerine değinerek, “Kadınlarımız varoluştan itibaren hayatın bütün yükünü erkeklerimizle birlikte omuzlamışlardır. Bu sebeple tarihe baktığımızda kadınlarımızın devlet yönetimi, eğitim ve fikirsel anlamda önemli başarılara imza attığını görüyoruz” dedi. 
Konferansın ardından konuşmacı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Topçu’ya Rektör Nihat Dalgın tarafından hediye taktim edildi.

Program Sinop Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim ve geçmişten günümüze Sinoplu kadınları anlatan fotoğraf sergisi ile sona erdi. 

 
Editör: Vitrin Haber