SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Sinop Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Sinop Üniversitesi Akademik-İdari Personeli ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından yapılan açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti. 
Rektör Dalgın konuşmasında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadele dönemine önemli katkılar sağladığı belirterek, “Ölmemek mümkün değil ancak ölümsüz olmak mümkündür. Mehmet Akif Ersoy da mücadele dolu hayatı ve bizlere armağan ettiği İstiklal Marşımız ile milletimiz nezdinde ölümsüzleşmiştir” dedi.
 
Rektör Dalgın programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Remzi Özçelik’in de liseden fizik öğretmeni olduğunu belirterek, kendisini Sinop Üniversitesinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.
  

Ardından Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Gizem AVCI tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Bülbül şiiri okundu.
Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Remzi Özçelik de  Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşının yazılış süreci hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
  

Mehmet Akif Ersoy’un zarif ve müstesna bir şahsiyet olduğunu belirten Özçelik; “Mehmet Akif, milletiyle hemhal olan, aynı derdi paylaşan değerli bir fikir adamıdır. Türk'ü ve İslam'ı asıl kaynaklarına inerek öğrenen, öğrendiklerini de milleti ile paylaşan bir ilim ehlidir. Mehmet Akif, dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, milletimizi ve dinimizi anlamamız gerektiğini söyler. Geçmişe bakarak, geleceğimizi rahat kuracağımızı anlatır. Mehmet Akif, bu toprakların gül bahçesine dönmesi için ömrünü veren çok değerli bir vatanperverdir” dedi.
 
Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazma sürecine de değinen Remzi Özçelik, “Mehmet Akif, İstiklal Marşını Tacettin Dergâhında kaleme almıştır. Hatta elinde iki adet kâğıdı olduğu için bir kısmını da dergâhta bulunan duvara yazmıştır. Mehmet Akif ihtiyacı olmasına rağmen, İstiklal Marşı için teklif edilen ödülü reddedecek kadar da yüce gönüllü bir insandır. Mehmet Akif ağır başlı, tok gözlü, işini iyi yapan ve güven tesis eden bir insandı. Onu bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.
 

Konuşmalarının ardından Eğitimci-Yazar Remzi Özçelik’e Rektör Dalgın tarafından hediye takdim edildi.
 
Program sonunda Eğitimci-Yazar Remzi Özçelik kaleme aldığı kitaplarını öğrenciler için imzaladı.
 

Rektör Dalgın, hocasını makamında ağırladı

Rektör Dalgın, konferans vermek üzere Sinop Üniversitesine gelen ve kendisinin de liseden Fizik Öğretmeni olan Eğitimci-Yazar Remzi Özçelik'i makamında ağırladı.

Editör: Vitrin Haber