İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Erdem, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Barlak, Dr. Öğr. Üyesi Faruk Özdemir,  Yeşilay Sinop İl Temsilcisi Erkal Boz, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

 “Bağımlı Olma Özgür Ol” isimli panelde, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Demirci, Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal Özkaptan ve Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye Demet Cabar tarafından sigaranın fizyolojik ve psikolojik zararları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Huriye Demet Cabar’ın yaptığı panelde, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Demircİ, sigara kullanımının olumsuz etkileri ve bağımlılığın psikolojik nedenlerini ele aldı.
Ardından konuşan Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal Özkaptan da sigara kullanımının sağlığa olumsuz etkileri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Programda son olarak söz alan moderatör Doç. Dr. Huriye Demet Cabar ise, sigaranın hem fiziksel, hem psikolojik bağımlılığa neden olduğunu belirterek, sigara bırakmaya karar verenlerin KETEM ve benzeri kuruluşlar aracılığıyla hedeflerine ulaşabileceğini ifade etti.

Programın kapanışında konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın da en büyük amaçlarının gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak olduğunu belirterek, “YÖK tarafından tütün ve tütün ürünlerinin zararlarıyla alakalı öğrencilerimizi bilgilendirici konferansların yapılması istendi. Bizler de diğer fakülte ve yüksekokullarımızda bu panelle öğrencilerimizi buluşturmaya devam edeceğiz. Değerli konuşmacılarımıza sunumları ve konuşmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Panelin öğrencilerimiz için faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Rektör Dalgın daha sonra moderatör Doç. Dr. Huriye Demet Cabar ve panelistler Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal Özkaptan ile Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Demirci’ye hediye takdim etti.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın programın ardından Yeşilay Sinop İl Temsilciliğinin kurduğu standı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı.


 

Editör: Vitrin Haber