Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Murat Sezgin Konferans salonunda düzenlenen konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Gündoğdu, Akademik-İdari Personel ve öğrenciler katıldı.

Türkiye’de su ürünleri sektörünün geleceği hakkında konuşan Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkan Osman Parlak, “Türkiye’de Su ürünleri sektörü her yıl yüzde 20’lere varan bir büyüme göstermektedir. Büyümeyle birlikte su ürünlerindeki kalite ve verimliliği üst noktalara taşımamız gerekiyor. 2030 yıllarında dünyada yetiştiricilik ile elde edilecek balık, avcılıktan da daha öne geçecektir. Bu nedenle yeni üretim alanları açarak üretime katkıda bulunmamız gerekiyor” dedi.

Samsun ve Sinop illerindeki su ürünleri yetiştiriciliğinin geleceğine de değinen Osman Parlak, avcılık ve üretimin dışında balıklardaki hastalık riskine de dikkat çekerek, bu riski azaltıcı önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini ifade etti.

Parlak, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile 30 yıla varan bir birlikteliklerinin olduğunu ve öğretim üyelerimizin yürüttüğü çalışmanın kendileri için değerli olduğunu da hatırlatarak, Su Ürünleri Fakültesi ile imzalanan işbirliği protokolüyle birlikte ileriki yıllarda da güzel çalışmalara imza atacaklarına inandığını belirtti.

Osman Parlak daha sonra öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından yöneltilen soruları içtenlikle yanıtladı.
Program sonrası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Dekan Prof. Dr. Hülya Turan, Osman Parlak’a hediye takdim ederek, bugüne kadar Fakültenin çalışmalarına sağladığı katkılar için kendisine teşekkür etti.
Program ikramla sona erdi.

Editör: Vitrin Haber