Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Murat Sezgin konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Öztürk, Prof. Dr. Ayşe Gündoğdu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Sinop Üniversitesi (SNÜ) mezunlarından Su Ürünleri Mühendisi Fuat Tomgişi, mezuniyet sonrası yaşadığı süreci ve Su Ürünleri Mühendislerinin özel sektörde karşılaştığı sorunları katılımcılarla paylaştı.

Sektörde edindiği tecrübeleri de aktaran Su Ürünleri Mühendisi Fuat Tomgişi, “Fakültede almış olduğunuz dersleri gereksiz görmeyin, burada gördüğünüz her bir ders özel sektörde çok önemli bir gelir kapısı olarak karşınıza çıkacaktır. Özellikle stajlarınızı önemseyin ve staj yaptığınız kurumları özenle seçin. Büyük firmalarla çalışmaya özen gösterin. İş hayatına atıldığınızda yapmış olduğunuz stajların faydasını göreceksiniz” dedi.

Fuat Tomgişi, Su Ürünleri sektöründe yabancı dilin öneminden bahsederek, İngilizce ve Rusça dillerinin mutlaka öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Program sonunda Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Turan, programa sağladığı katkılardan dolayı Su Ürünleri Mühendisi Fuat Tomgişi’ye teşekkür belgesi takdim etti. 

Editör: Vitrin Haber